Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια


Μετά τον Ομέρ Τσελίκ, και τις απόπειρες διδασκαλείας διπλωματίας μέσω Twitter, η επόμενη επίσημη αντίδραση του τουρκικού κράτους αναφορικά με την on camera σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα, ήρθε από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρθηκε, όσα από τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά στο γεγονός, ακολουθώντας την γραμμή Ερντογάν, επιτίθενται στον Νίκο Δένδια, για το ότι ξεκίνησε την κόντρα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στις κλασικές του δηλώσεις μετά τις προσευχές της Παρασκευής, ο Ερντογάν, αποκάλυψε ξεκάθαρα την τουρκική θέση... "Ο Δένδιας προκάλεσε και ο Τσαβούσογλου τον έβαλε στη θέση του".

Ο Ερντογάν, πήγε την υπόθεση ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας ότι αφού δεν έχει δικαίωμα η Τουρκία να διορίζει τον πατριάρχη, έτσι δεν έχει δικαίωμα και η Ελλάδα να διορίζει μουφτή στη Θράκη για τους μουσουλμάνους.

Στη συνέχεια τον απασχόλησε το θέμα των Κατεχομένων, όπου το 'συνταγματικό δικαστήριο' απαγόρευσε τα θρησκευτικά μαθήματα κορανίου, στη βάση της κοσμικότητας. Ο Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί (το έχει δηλώσει ο ίδιος και οι συν αυτώ) να καταργήσει την κοσμικότητα για λογαριασμό ενός ισλαμικού κράτους, έψεξε τους τουρκοκύπριους ότι δεν εφαρμόζουν τις αρχές της κοσμικότητας με αυτή την απόφαση.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]