Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το «υπερόπλο τσέπης» Aistyonok κατέβασαν οι ρώσοι στην Συρία!


Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο στην βόρεια Συρία, όπου όπως φαίνεται οι τούρκοι πάλι δεν κατάφεραν να σπάσουν τον οδικό άξονα που έχουν υπό τον έλεγχο τους οι Κούρδοι, υπάρχουν πλέον κατηγορείς από τους τούρκους κατά των ρωσικών δυνάμεων της Συρίας ότι βοηθούν ενεργά τους Κούρδους και Σύριους μαχητές που αντιμάχονται τούρκους και ισλαμιστές. Τουρκικές πηγές μάλιστα θέλουν τους ρώσους να έχουν κατεβάσει στην Συρία τα φορητά υπερόπλα Aistyonok τα οποία θέτουν στην διάθεση των κουρδικών – συριακών δυνάμεων.

Πρόκειται για ένα επίγειο ραντάρ, το οποίο έχει την δυνατότητα να σαρώνει την περιοχή σε ακτίνα 20 km και να εντοπίζει αυτοκινούμενα ή απλώς κινούμενα πυροβόλα, θέσεις όλμων – σε μικρότερη απόσταση – ακόμα και την τροχιά εισερχομένων οβίδων, προβλέποντας που θα στοχεύσουν! Όπως γίνεται κατανοητό, το συγκεκριμένο όπλο – ραντάρ είναι υπέρ πολύτιμο σε μάχες όπως αυτές που διαδραματίζονται στην Ain Issa και τον οδικό άξονα.

Το ραντάρ αυτό μπορεί να εντοπίζει ακριβώς τις θέσεις του πυροβολικού και να κατευθύνει φονικές βολές του εναντίον τους, όπως φυσικά και αεροπορικές επιθέσεις ακρίβειας. Οι τούρκοι κατηγορούν τους ρώσους ότι χρησιμοποιούν τα επίγεια ραντάρ για να αποκαλύπτουν σε Κούρδους και στρατό της Συρίας τις θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών που με όλμους βάλλουν κατά των συριακών / κουρδικών δυνάμεων.
Οι ρώσοι δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για τις καταγγελίες. Πάντως μέχρι σήμερα είχαν αφήσει να εννοηθεί πως η μόνη περιοχή που επιχειρούν με τα συγκεκριμένα όπλα, είναι ο βόρειος Καύκασος.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]