Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρόδος - κατασκοπεία: Χιλιάδες φωτογραφίες και νέα πρόσωπα


Ήθελε να στρατολογήσω και άλλους ναυτικούς ή εργαζόμενους σε άλλα πλοία της γραμμής προκειμένου και εκείνοι να του στέλνουν υλικό από ελληνικούς στόχους και κινήσεις ελληνικών πλοίων, φέρεται να υποστηρίζει ο 56χρονος μάγειρας για τις δραστηριότητες του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν, ίσως είναι και σίγουροι, για ένα ευρύτερο, έστω και "ερασιτεχνικό" αρχικά, δίκτυο κατασκοπείας ή στρατολόγησης πληροφοριοδοτών.

Η έρευνα της ΕΥΠ και Κρατικής Ασφάλειας έχει επεκταθεί και σε ενδεχόμενη "συνεργασία" των δύο ανδρών που αφορούσε την καταγραφή πληροφοριών για εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και στη Νίσυρο, καθώς το πλοίο του 56χρονου πραγματοποιούσε δρομολόγια και στα συγκεκριμένα νησιά.

Απο την άλλη, στις έγγραφες εξηγήσεις του ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου της Ρόδου επικαλείται μια Ευρωπαϊκή Συνθήκη και συμβάσεις της Βιέννης για να μην χρησιμοποιηθούν έγγραφα και υλικό από έναν φορητό υπολογιστή του, επικαλούμενος ότι είναι υλικό άλλης χώρας.

Ωστόσο, αυτή η συνθήκη, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που η κατάσκεση συμβεί σε διαπιστευμένο χώρο, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση μέσα στο Τουρκικό Προξενείο, και όχι στο σπίτι υπαλλήλου του όπως συνέβη.

Σε αντίστοιχη κίνηση έχει προβεί και ο Τούρκος πρόξενος, ο οποίος έχει αιτηθεί αρμοδίως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου προκειμένου να επιστραφούν ένας υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο κάτι όμως που θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο.

Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, πως σε αυτόν υπάρχουν στοιχεία που ενδεχομένως επιβεβαιώνουν την παράξενη έως κατασκοπευτική δράση του.

Tα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Κρατικής Ασφάλειας ερευνούν 2 στενές επαφές του 35χρονου Γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου Ρόδου στην Ελλάδα και μία ακόμη στην Τουρκία.

Τις επόμενες ημέρες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών θα ανασύρουν όλο και περισσότερα στοιχέια από το μεγάλο όγκο των ψηφιακών πειστηρίων μεταξύ αυτών και 8 υπολογιστών. Από τις πρώτες αναλύσεις έχουν προκύψει κάποια στοιχεία επικοινωνίας, μέσω MMS, SMS, e-mails, της εφαρμογής WhatsAPP, αλλά και υλικό από χιλιάδες αρχεία φωτογραφιών και βίντεο που απεικονίζουν κινήσεις ελληνικών πλοίων, αριθμούς, ονόματα, αλλαγή φρουράς, ελλιμενισμό υποβρυχίων στο λιμάνι της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι μετά την σύλληψη των δύο κατηγορουμένων, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου αναμένεται να αιτηθούν την άρση τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχαν και οικονομικά "ανταλλάγματα" ανάμεσα στους δύο άνδρες ή τρίτους.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]