Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Η πολεμική της αεροπορία μόλις και μετά βίας μπορεί να πετάξει τα F-16


Σύμφωνα με αμυντικό αναλυτή η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 έπληξε σοβαρά τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τουρκίας

Η αποπομπή εκατοντάδων πιλότων F-16 από την τουρκική κυβέρνηση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 έπληξε σοβαρά τις στρατιωτικές της δυνατότητες και γι’ αυτό χαρακτηρίζει «ανάγκη» την αγορά συστημάτων αεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με τον αμυντικό αναλυτή Μάικλ Πεκ σε άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό National Interest.

«Οι πιλότοι των μαχητικών δεν είναι φτηνοί», επισημαίνει. «Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ εκτιμά ότι η εκπαίδευση ενός νέου πιλότου για να πετάξει ένα αεροπλάνο σαν το F-35 κοστίζει 11 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η πολυετής εμπειρία ενός βετεράνου πιλότου είναι ανεκτίμητη».

«Ωστόσο, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει προβεί σε τόσες πολλές εκκαθαρίσεις στην πολεμική της αεροπορία, που δεν έχει πιλότους να πετάξουν ούτε τα μαχητικά της F-16».

Με περισσότερους από 300 πιλότους να έχουν απολυθεί, η τουρκική κυβέρνηση άρχισε να ψάχνει στο εξωτερικό για να καλύψει το έλλειμμα, αναφέρει ο Πεκ. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν συζητούνταν ακόμη η αγορά των F-35, είχαν απορρίψει το αίτημα της Τουρκίας για αποστολή εκπαιδευτών πιλότων. Στη συνέχεια, η Τουρκία ζήτησε βοήθεια από το Πακιστάν, το οποίο επίσης πετά F-16, αλλά ούτε αυτό λειτούργησε.

Η αδύναμη τουρκική πολεμική αεροπορία μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο η Τουρκία ξαφνικά ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει αντι-πυραυλικά συστήματα, αναφέρει ο αναλυτής.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]