Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με νίκη ανεβαίνει κατηγορία η Εθνική



Την άνοδό της στη Β’ κατηγορία του Nations League παίζει η Εθνική Ελλάδας. Αήττητη στα τελευταία εννέα παιχνίδια διοργανώσεων, η ομάδα του Τζον φαν’τ Σχιπ δεν αρκείται στο να επεκτείνει αυτό το σερί στα δέκα. Αν θέλει να πάρει την πρωτιά του ομίλου, πρέπει να κερδίσει τη Σλοβενία στο γήπεδο της Ριζούπολης, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παίζουν για δύο αποτελέσματα και για αυτό προκαλεί μια κάποια εντύπωση που οι στοιχηματικές παίζουν σε αποδόσεις φαβορί την Ελλάδα. Αν πάντως θέλετε να κάνετε κάποιο bet στο συγκεκριμένο ματς, διαβάστε την παρακάτω στοιχηματική και αγωνιστική ανάλυση.

Η Ελλάδα, αήττητη σε έξι ματς κόντρα στη Σλοβενία στην ιστορία της (3 νίκες, 3 ισοπαλίες), προέρχεται από μία σχετικά εύκολη νίκη επί της Μολδαβίας. Με κατοχή που προσέγγισε το 80% στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι και τους στόπερ στο πάνω μισό, το μόνο που χρειάζονταν η Εθνική στο Κισινάου ήταν το γκολ για να «ξεκλειδώσει» το ματς. Το τελικό 2-0 ήταν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Αλλά η μεγάλη στιγμή είναι βέβαια κόντρα στους επίσης αήττητους Σλοβένους, που μάλιστα έχουν δεχθεί μόλις ένα γκολ σε αυτήν τη φάση των ομίλων του Nations League. Ακολουθεί πλήρης στοιχηματική ανάλυση του ματς.

Διττή βέβαια η σημασία της αποψινής αναμέτρησης, αφού πέραν του Nations League, η Εθνική θέλει τη νίκη προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει τις πιθανότητες της για να παραμείνει στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας της ευρωπαϊκής ζώνης στο FIFA Ranking και έτσι να μην οπισθοχωρήσει περισσότερο, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη (θεωρητικά) κλήρωση για τα επερχόμενα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 (διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου).

«Πάντα έχουμε πίεση. Είναι τελικός, όπως λένε όλοι και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Η Σλοβενία έχει την πολυτέλεια και της ισοπαλίας. Δεν θα εστιάσουμε στο παιχνίδι τους, αλλά στο δικό μας. Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε. Πάντα μπαίνουμε δυνατά, αυτό θα κάνουμε και πάλι», τόνισε ο κόουτς φαν’τ Σχιπ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

Στο αγωνιστικό σκέλος, Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Λυκογιάννης και έτσι δεν υπολογίζεται εκ νέου, αποτελώντας τη μοναδική απουσία της Εθνικής, στη θέση του αριστερού μπακ, όπου υπάρχουν πάμπολλες λύσεις. Επανέρχεται και διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα ο Κουρμπέλης στα χαφ, στη μία από τις δύο – το πολύ – αλλαγές που σκέφτεται ο Ολλανδός εκλέκτορας σε σχέση με το ματς στη Μολδαβία. Η δεύτερη αφορά τον επιθετικό, με τον Γιακουμάκη να διεκδικεί τη θέση του Παυλίδη.

Η Σλοβενία χρειάστηκε ένα υπερβολικό πέναλτι στις καθυστερήσεις για να νικήσει το Κόσοβο. Βέβαια, ακόμα και με την ισοπαλία, οι Σλοβένοι θα ήταν στην κορυφή του ομίλου στη διαφορά τερμάτων. Το ματς αυτό μας έδειξε πως είναι όντως δυνατόν να δεχθεί γκολ αυτή η ομάδα με την τόσο καλοδουλεμένη άμυνα. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό έπρεπε να τραυματιστεί στην προθέρμανση ο Γιαν Ομπλακ, από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του κόσμου, και να μείνει εκτός ενδεκάδας την τελευταία στιγμή.

Εκτοτε, επικρατεί μυστικοπάθεια γύρω από τον τραυματισμό του, ενώ κυκλοφορούν διάφορα σενάρια που είτε επιβεβαιώνουν είτε διαψεύδουν το πρόβλημα, τίποτα το σαφές. Τα σλοβενικά media εκτιμούν πως τελικά ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης θα αγωνιστεί, αλλά η αλήθεια είναι πως στην χθεσινή προπόνηση το πήγε πάλι χαλαρά.

Από εκεί και πέρα, επιστρέφει έχοντας εκτίσει την ποινή του (χωρίς όμως να μπαίνει πιθανότατα στο αρχικό σχήμα) ο Μπιγιόλ, ένα το ερωτηματικό ως προς την ενδεκάδα και αφορά το ποιος θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης. Φαβορί ο – κλασικός – φουνταριστός Σπόραρ, αουτσάιντερ, σε ρόλο «ψευτοενννιαριού» ο Βούτσκιτς. Πίσω από τον επιθετικό ο ποιοτικότατος Ίλιτσιτς.

Βάσει βαθμολογίας και σημασίας του παιχνιδιού, αλλά και της εικόνας των δύο ομάδων ως τώρα στη διοργάνωση, ο φαβοριτισμός της Εθνικής μας στο στοίχημα, δεν δικαιολογείται. Από την άλλη όμως, η αναμενόμενη φύση της αναμέτρησης ενισχύει το κυνήγι στο καλοπληρωμένο ρίσκο του να σκοράρουν και οι δύο αντίπαλοι.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]