Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Ενιαίο μέτωπο με Ευρώπη μπροστά στην κινεζική απειλή;


H καλύτερη στρατηγική για τις ΗΠΑ μπροστά στο αντίπαλον δέος της Κίνας είναι να συμμαχήσει με εταίρους στην Ευρώπη. Αυτό το προτείνουν σε έκθεσή τους οι Ρεπουμπλικάνοι της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

«Καμία πλευρά του Ατλαντικού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις προκλήσεις συνεπάγεται η άνοδος της Κίνας», επισημαίνει η έκθεση. «Ο μόνος τρόπος είναι μέσω συνεργασίας. Η ασφάλεια και ευημερία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προϋποθέτει την ανανέωση των μεταξύ μας δεσμεύσεων και να δεσμευθούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά όλα τα εργαλεία για να επιτύχουμε», αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση παρουσιάζει σειρά προτάσεων για τη διπλωματία, εμπόριο και τεχνολογία, όπως την ανάκληση του χαρακτηρισμού της Κίνας ως αναπτυσσόμενης χώρας και την επαναξιολόγηση των κανονισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τις βιομηχανικές επιδοτήσεις.

«Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, επωφελείται της θέσης της, σε βάρος άλλων παικτών της αγοράς και σε βάρος άλλων, πραγματικά αναπτυσσομένων χωρών», επισημαίνει το πάνελ των γερουσιαστών.

Η έκθεση συστήνει τριμερείς εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ, Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συντονισμό σε ζωτικής σημασίας τεχνολογία και εφαρμογής ελέγχων στις εξαγωγές. Στους κόλπους του Κογκρέσου επικρατεί ευρεία δικομματική συναίνεση απέναντι στην κινεζική απειλή. Με τον έλεγχο της Γερουσίας να παραμένει, όπως όλα δείχνουν, στους Ρεπουμπλικάνους κατά την πρώτη διετία του Τζο Μπάιντεν στην εξουσία, η έκθεση θα μπορούσε να είναι ενδεικτική των πολιτικών που θα προωθήσει το επόμενο Κογκρέσο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]