Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν «αθώωσε» την τουρκική εμπλοκή στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ;



Μιλώντας στο Russia-24 ο Βλαντιμίρ Πούτιν ουσιαστικά δικαιολόγησε την υποστήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν, ενώ στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ο Ρώσος Πρόεδρος σχολίασε ότι «είναι δύσκολο να κατηγορηθεί η Τουρκία ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο στην διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, παρότι οι εκτιμήσεις μπορεί να είναι διαφορετικές».

Ο Πούτιν απέδωσε στις γεωπολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης το γεγονός ότι η Τουρκία στάθηκε στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν στην διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Σε ότι αφορά την Τουρκία, τον ρόλο της Τουρκίας, αυτό είναι γνωστό, αυτό το έχει πει ευθέως και επανειλημμένα το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και η τουρκική πλευρά ποτέ δεν το απέκρυψε αυτό. Υποστήριζε μονομερώς το Αζερμπαϊτζάν» δήλωσε ο Πούτιν. «Τι μπορώ να πω; Αυτές είναι οι γεωπολιτικές συνέπειες της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης».

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος και έχει δικαίωμα να επιλέγει τους συμμάχους του, όπως αυτό θεωρεί ότι είναι σωστό.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]