Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διευκρινίσεις από την Τουρκία ζητεί ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών


«Υπήρξε επιπλέον ένα άλμα κλιμάκωσης από την στιγμή που ο Πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα μίσους κατά της χώρας μας και πρόσβαλε τις ιδρυτικές αξίες του έθνους μας» είπε ο Λε Ντριάν

«Έχω ήδη τοποθετηθεί πολλάκις όσον αφορά στην πολεμοχαρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας σε έξι μέτωπα [Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Ελλάδα, Λιβύη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ] στα οποία η χώρα αυτή ακολουθεί μια επικίνδυνη στρατηγική αντιπαράθεσης με ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες». Είναι η τοποθέτηση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών, Λε Ντριάν μπροστά στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ο υπουργός ζήτησε διευκρινίσεις από την Τουρκία.

«Υπήρξε επιπλέον ένα άλμα κλιμάκωσης από την στιγμή που ο Πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα μίσους κατά της χώρας μας και πρόσβαλε τις ιδρυτικές αξίες του έθνους μας. Περάσαμε σε ένα άλλο επίπεδο, υπήρξε μια μείζων ποιοτική διαφοροποίηση. Σημείωσα το γεγονός ότι υπήρξε πρόσφατα η καταδίκη των επιθέσεων στη Νίκαια και στη Βιέννη εκ μέρους των τουρκικών αρχών.

Ωστόσο αναμένω ακόμη σημαντικές διευκρινίσεις:

Περιμένουμε από τις τουρκικές αρχές να ανακαλέσουν τα όσα ειπώθηκαν ενάντια στη Γαλλία, η οποία χαρακτηρίστηκε ισλαμοφοβική χώρα.

Σχετικά με το θέμα των αντιπαραθέσεων, υπάρχει μια συνάντηση στις Βρυξέλλες τον Δεκέμβριο: Οι 27 είχαν αποφασίσει πως, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση, πρόκειται να ληφθούν μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ενδεχόμενων κυρώσεων, και όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

Σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Είναι απαραίτητο η Τουρκία να σεβαστεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος σκλήρυνσης των κυρώσεων που πιθανώς υιοθετηθούν εναντίον της».

Μαρία Ψαρά
Έθνος






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]