Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το νέο διπλωματικό κεκτημένο της Τουρκίας


Από τον Νταβούτογλου έως τον Ερντογάν ο στόχος της Τουρκίας δεν μένει αμετακίνητος. Συνοψίζεται στην επέκταση και στην χωρίς όρια ανάπτυξή της


Ο μύθος που έχουμε μέσα μας εξηγεί, εν πολλοίς, τις πράξεις μας και δίνει πολλαπλές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με την συμπεριφορά μας.

Η μυθολογία του Τουράν και ο Τουρκισμός κτίζεται προσεκτικά εδώ και 20 περίπου χρόνια. Από τον Νταβούτογλου έως τον Ερντογάν ο στόχος της Τουρκίας δεν μένει αμετακίνητος. Συνοψίζεται στην επέκταση και στην χωρίς όρια ανάπτυξη της.

Στην πράξη αυτό σήμαινε σκληρή και πειθαρχημένη αφοσίωση και εννοείται μέσα σε ένα καθεστώς που αγνοούσε, στην πορεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολύπαθη ανοχή.

Στο Αζερμπαϊτζάν η Τουρκία διατηρεί δυο ισχυρές διπλωματικές αποστολές

Την ισχυρή και πολυπληθή Πρεσβεία της στο Μπακού και το Γενικό Προξενείο της στο Ναχτσιβάν ως μοναδική διπλωματική αρχή όπως πχ επί δεκαετίες εμείς διατηρούμε στο Αργυρόκαστρο.

Η Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχτσιβάν,μια όμορφη περιοχή 5.500 τμ,αποτελεί έδαφος του Αζερμπαϊτζαν και συνορεύει με την Αρμενία, το Ιράν και την Τουρκία.

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Αζέροι αλλά υπάρχουν Κούρδοι και Ρώσοι.

Η επικοινωνία με το Αζερμπαϊτζάν γίνεται αεροπορικώς λόγω της διαμορφωμένης γεωγραφικής κατάστασης, ή οδικώς ( άνω των 12 ωρών ) μέσω του Ιράν.

Με την λήξη του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την καταστροφική του έκβαση για την Αρμενία, ανοίγει πλέον η οδική αρτηρία προς το Μπακού και η σύνδεση Τουρκίας Αζερμπαϊτζάν.

Εάν, εκτός αυτού, αναπτυχθούν και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σε επίμαχα σημεία τότε θα έχουμε μια πλήρη κατίσχυση τους στον Καύκασο.

Δεν μπορείς να γίνεις πιο σαφής σε τόσο ρευστές περιόδους.

Νικόλαος Δ. Κανέλλος
Πρέσβης επί τιμή. Πρώην Πρέσβης της Ελλάδας σε Κόσοβο, Σλοβακία, Βιετνάμ Αζερμπαϊτζάν
HuffingtonPost

 






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]