Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αριστερά είναι δύναμη καταστροφής


Η κοινή λογική λέει πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα τους επόμενους μήνες, όταν τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 3.000 ημερησίως, και έρχεται και ο χειμώνας με τις ιώσεις και συνθήκες που κάνουν τα πράγματα πιο επικίνδυνα, αν δεν προσέξουμε πολύ. 

Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Και, όπως σε όλες τις συμφορές, θα το υποστούν κυρίως οι πολλοί, οι πιο φτωχοί. Αυτοί που χρησιμοποιούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που δεν μπορούν να κλειστούν στην έπαυλή τους. Οι ίδιοι που τρώνε στη μάπα την παράνομη μετανάστευση. Στην Εκάλη και τη Γλυφάδα δεν έχει «δομές». Αυτοί που υφίστανται τις συνέπειες της ανεργίας, της φτώχειας, αυτοί βρίσκονται περισσότερο εκτεθειμένοι και στον κορονοϊό. Και ακόμα περισσότερο οι ηλικιωμένοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, η μάνα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και πρέπει να δουλέψει, αν έχει πια δουλειά με το lockdown, να μετακινηθεί με τα ΜΜΜ, να βγει να ψωνίσει, να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο, να μαγειρέψει, να τα πάει στον γιατρό, πάλι με τα ΜΜΜ, γενικά να εκτεθεί στην πιθανή μόλυνση.

Μέσα σε όλα αυτά, η Αριστερά αποδεικνύει άλλη μία φορά πως ο γύπας του πολιτικού φάσματος όχι μόνο κάθεται στο κλαρί και περιμένει να κλατάρει η χώρα με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να έρθουν η φτώχεια, ο θάνατος, η απόγνωση, που θα φέρουν θυμό και μετά την επανάσταση, αλλά κάνει και ό,τι μπορεί ώστε να προσθέσει παράγοντες κινδύνου, ανωμαλίας και καταστροφής. Το απέδειξε η σουρεαλιστική αντίδραση όλων των αριστερών για τα επικίνδυνα καραγκιοζιλίκια στο Εφετείο. Στη λογική διαπίστωση πως η συγκέντρωση των ανεγκέφαλων θα είναι ένας από τους σοβαρούς παράγοντες για εξάπλωση του ιού απαντούσαν με συμψηφισμούς, π.χ. «ναι, αλλά δεν λες για τις εκκλησίες». Λες και ένα λάθος νομιμοποιεί ένα άλλο. Δεν βρέθηκε ένας, έστω μόνο ένας από την Αριστερά να πει, έστω ψιθυριστά, «κάναμε λάθος».

Είναι οι ίδιοι ηλίθιοι, με την ίδια συλλογιστική που έλεγαν πως «οι πρόσφυγες δεν κολλάνε, εμείς θα τους κολλήσουμε» ή πως «ο ιός είναι ταξικός, οι πλούσιοι τον φέρνουν από τα πολυτελή ταξίδια τους». Είναι όντως ταξικός αλλά από την ανάποδη, το είπαμε, διότι οι φτωχοί θα υποφέρουν περισσότερο, αφού εκτίθενται περισσότερο. Αλλο με τη λιμουζίνα μόνος σου και άλλο με το τρόλεϊ Ομόνοια – Πατήσια, μαζί με όλη την υποσαχάρια Αφρική, το Πακιστάν και τη Συρία, και να μαλώνεις και με τους αρνητές. Απλώς ο μύχιος πόθος της Αριστεράς είναι όντως να πληγούν οι φτωχοί, για να τους στρατεύσουν η οργή και ο πόνος στις γραμμές της. Είπε κι ο Αδωνις μια μπαλαφάρα για το αίσχος του Εφετείου, πως «ήταν μια συγκέντρωση με ευγενή σκοπό, αλλά…». Λες και οι παρελάσεις, οι Εθνικές Εορτές ή ο εκκλησιασμός είναι… ευτελείς σκοποί. Η πρόθεση επηρεασμού της Δικαιοσύνης δεν είναι ευγενής σκοπός σε καμία περίπτωση σε μια δημοκρατική πολιτεία ούτε το να πανηγυρίσεις για οτιδήποτε ως πλήθος, ενώ το απαγορεύουν η κοινή λογική και η αρρώστια που σέρνεται.

Όμως το να χρειάζεται σε συνθήκες πανδημίας, όταν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, να εξηγήσουμε γιατί ήταν βλαπτική μια συγκέντρωση 15.000 νοματαίων ξεπερνάει τη λογική. Με απλά λόγια, στα τέτοια τους. Η Αριστερά έχει ασυλία, κάνει ό,τι γουστάρει. Γι’ αυτή δεν ισχύουν ούτε νόμοι ούτε απαγορεύσεις ούτε λογική. Ο,τι αντιτίθεται στις επιδιώξεις της είναι «φασιστικό», όσοι την αντιμάχονται, όλοι «φασίστες». Είναι γνωστό πως, άμα διαβάζεις «Αυγή» και «Ριζοσπάστη», έχεις ανοσία. Υπάρχει και υποψία πως όσοι κολλάνε είναι κι αυτοί «φασίστες» που δεν ρίγησαν ποτέ με τα ξόανα και τσιτάτα της Αριστεράς, ελεεινοί «κυρ Παντελήδες», χωρίς ένσημα σε πορείες με φτυαρόξυλο και μικρό κόκκινο σημαιάκι, που ανοίγει προοδευτικώς τα κεφάλια των μη αριστερών. Ρόπαλα με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Αφού πλέον στις ΜΕΘ θα απαγγέλλουν στους διασωληνωμένους Κουράκη, από τις «Δαχτυλομπογιές», και στις ακόμα πιο βαριές περιπτώσεις, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, θα βάζουν κάτω από το μαξιλάρι των ασθενών το «Κεφάλαιο» του τεμπελχανά Κάρολου. Θα κονομάς αυχενικό, διότι είναι ολόκληρη γκουμούτσα, αλλά θα υποχωρεί η αστικοτσιφλικάδικη πνευμονία. Για τους πιο απελπισμένους παίζει και τάμα στη μούμια του Λένιν. Πληροφορίες, Μπογιόπουλος.

Τώρα ο Σύλλογος Αποφυλακισθέντων, Βασανισθέντων κ.λπ., δεν λένε και Μερικών Πολυτελώς Βολευθέντων, ένεκα της Ηρωες Πολυτεχνείου Α.Ε., ανακοίνωσε τσαμπουκαλίδικα πως οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο θα γίνουν. Με το «άστε ντούα», που λένε και οι σοφοί Μαυρομματαίοι. Με το έτσι θέλω. Δεν θα μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι παρά για ειδικούς και περιορισμένους λόγους, ακόμα και στο αυτοκίνητο μόνοι, πλην λόγω υγείας του δεύτερου προσώπου, και η Αριστερά θέλει να κάνει πορείες και συγκεντρώσεις χιλιάδων, ώστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσει ο ιός παντού. Να φρακάρουν οι ΜΕΘ, να φτάσουμε στο φοβερό σημείο να αποφασίζουν οι γιατροί ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, διότι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ο «χώρος» θέλουν να κάνουν το κομμάτι τους. Και ίσως ενδόμυχα ελπίζουν να χαθεί η μπάλα, να πάρει ο Χάρος το δρεπάνι και να βγει παγανιά, να δουλέψει για τα συντρόφια, ανοίγοντας δρόμο για την εξουσία. Πόσους συμπολίτες μας ξαπόστειλαν τα πάρτι, το Εφετείο και άλλες εγκληματικές ανοησίες δεν θα μάθουμε ποτέ με ακρίβεια. Θέλουμε όμως κι άλλους, και μάλιστα πολλούς;

Η κυβέρνηση φταίει. Φταίει που άφησε τα καλόπαιδα από το κυριλέ σχολείο να γυρίσουν από την εκδρομή χωρίς καραντίνα. Φταίει που κώλωσε να μαντρώσει και να ελέγξει έγκαιρα τους λαθραίους και τους πρόσφυγες. Φταίει που οι γνωστοί «ευπαθείς», που καταβροχθίζουν επιδόματα, σε ικανό ποσοστό δεν τηρούν κανέναν νόμο, κανένα μέτρο. Φταίει που δεν έκανε μετά το πρώτο κύμα υποχρεωτικό το αρνητικό τεστ για να μπει οποιοσδήποτε στη χώρα. Φταίει που επέτρεψε την εγκληματική συγκέντρωση στο Εφετείο και οποιαδήποτε άλλη μαζική εκδήλωση οποιασδήποτε φύσης και χρώματος. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πολύ σωστά τάχθηκε κατά της πορείας για το Πολυτεχνείο και η κυβέρνηση έχει ύψιστο καθήκον να απαγορεύσει οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση και να καταστείλει τυχόν απείθεια. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και ίσης μεταχείρισης ενώπιον του Νόμου.

Δεν είναι ώρα και είναι και άσχετο να συζητήσουμε τι ήταν και τι δεν ήταν το Πολυτεχνείο. Δεν είναι πολιτικός ο λόγος της απαγόρευσης. Είναι λόγος προστασίας του λαού. Ο ιός στις συνέπειές του είναι ταξικός, αλλά στη διάδοσή του υπερκομματικός, διεθνιστής, bi, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και όποια άλλη ομάδα, χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα θέλεις. Κολλάει τους πάντες που δεν θα προσέξουν, αδιακρίτως. Εάν δεν σοβαρευτούμε, εάν επικρατήσει με ανόητα κριτήρια ενοχικής Δεξιάς η λογική του να κάνουν τα κομματόσκυλα ό,τι τους καπνίσει, πέραν της έκρηξης νέων κρουσμάτων, θα περάσει ένα κάκιστο μήνυμα στον λαό. Οι απλοί άνθρωποι είναι ήδη σαν υπέρμετρα συμπιεσμένο ελατήριο.

Καταστρέφονται επιχειρήσεις, χάνει κόσμος τη δουλειά του, τους κόπους και τις θυσίες του σε μια κατάσταση με αμφίβολο χρονικό όριο. Μπορεί, για λόγους ανεξάρτητους της βούλησης οποιασδήποτε εξουσίας, να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη καταστροφή. Αυτό, για να το αντιμετωπίσουμε, απαιτεί παράδειγμα ηγεσίας, ίση μεταχείριση και αυστηρή υπεράσπιση της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς υποχωρήσεις και δισταγμούς. Δώσαμε, ρε! Φτάνει. Η Δαμανάκη έφτασε στο Μονακό με τον Αλβέρτο και εσείς χορτάσατε βουλευτιλίκι και θέσεις. Σεβαστείτε τον λαό και τους πιο αδύναμους. Οταν τελειώσει η πανδημία, πηγαίνετε στην Κούβα για τη συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου, να ξεχαρμανιάσετε…






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]