Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία αποπληρώνει μέρος από το χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ


Η Τουρκία συμβάλλει στην ελάφρυνση του χρέους της Σομαλίας, δεσμεύοντας περίπου 2,4 εκατομμύρια σε Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα (SDR), ένα αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο του Διεθνούς Νμισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ανακοίνωσε η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, την Πέμπτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η βοήθεια εμπίπτει στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τις Υπερχρεωμένες Φτωχές Χώρες (HIPC), που έχει δημιουργηθεί από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους στις φτωχότερες και πιο χρεωμένες χώρες του κόσμου.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μοχάμεντ Νουρ, υπουργός Δικαιοσύνης της Σομαλίας, είπε στο Twitter: "Η καρδιά μου νιώθει ευγνωμοσύνη για τον @RTErdogan για τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του στη Σομαλία, ειδικά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που οδήγησαν την Τουρκία να εκκαθαρίσει τα χρήματα του χρέους της Σομαλίας προς το ΔΝΤ, αφαιρώντας από τα χρήματα που οφείλονται στην Τουρκία από τΟ ΔΝΤ. Η Τουρκία παραμένει ισχυρός σύμμαχος στην πρόοδο της Σομαλίας. "

Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας, τον Μάρτιο, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκριναν την επιλεξιμότητα της χώρας του Κέρατος της Αφρικής για ελάφρυνση χρέους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας HIPC.

Το χρέος της Σομαλίας θα μειωθεί από 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2018 σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρή παρούσα αξία, ένα σημαντικό βήμα προς τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας, την αυξημένη ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας.

Οι σχέσεις Τουρκίας και Σομαλίας έχουν ιστορία που χρονολογείται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τα τελευταία χρόνια έχουν ανανεωθεί, καθώς έμμεσα η πάμφτωχη αφρικανική χώρα που μαστιζόταν από τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατικής al-Shabab, έχει μετατραπεί σε άτυπο προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Η τουρκική πρεσβεία στο Μογκαντίσου εγκαινιάστηκε το 1979, έκλεισε το 1991 λόγω εμφυλίου πολέμου και άνοιξε εκ νέου την 1η Νοεμβρίου 2011.

Πέτρος Κράνιας
Capital

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Καλα δεν μας εχουν φλομωσει η ψευτες αναλυτες ότι η Τουρκία είναι σε δεινη οικονομικη θεση;
    Ρε τι ρεμάλια ειναι αυτοι οι ευρωπαιστες.... ξενοδουλοι ραγιαδες της Ευρωπης...
    Οτι τους λενε τα χαβουν και τα αναμεταδιδουν...
    Με εθνικο νομισμα ΠΟΤΕ δεν καταστρεφεται η οικονομία...
    Αυτα συμβαίνουν ΜΟΝΟ όταν καταργησεις το εθνικο σου νομισμα και κουβαλησεις ένα ξενο συναλλαγματικο νόμισμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]