Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μακρόν έτοιμος να προτείνει κατάργηση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Europe-1, η κυβέρνηση Μακρόν θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία.

Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό δίκτυο, αυτή η κύρωση θα αποτελούσε απάντηση στην επιθετική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν έναντι προσωπικά του Γάλλου προέδρου, αλλά και στην επιθετική πολιτική του στη Μεσόγειο.

Πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο πως προκαλεί πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις -χωρίς να διευκρινίσει τη φύση τους- εάν συνέχιζε την επιθετική πολιτική του στην ανατολική Μεσόγειο και εάν συνέχιζε τις δηλώσεις «μίσους» έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγορεί για ισλαμοφοβία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Europe-1, η Γαλλία θέλει να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης.

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει οικονομικές ανταλλαγές χωρίς φόρο και ωφελεί σε μεγάλο βαθμό την τουρκική οικονομία.

Επομένως, η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το «βαρύ πυροβολικό» εναντίον της Τουρκίας και της ευάλωτης οικονομίας της.

Γαλλικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν ότι εξετάζεται αυτή η επιλογή, σημειώνοντας πάντως πως απαιτείται η ομόφωνη θέση και των υπολοίπων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]