Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόσχα: «Απαράδεκτη απόφαση» το άνοιγμα των Βαρωσίων



«Απαράδεκτη απόφαση» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της Τουρκίας να ανοίξει την περιοχή των Βαρωσίων, σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι «μονομερείς ενέργειες, που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες περιπλοκές στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της Κύπρου».

«Θεωρούμε απαράδεκτες τις αποφάσεις για το άνοιγμα της περιοχής των Βαρωσίων. Μονομερείς ενέργειες, που παραβιάζουν τα ψηφίσματα 414 (1977), 482 (1980), 550 (1984), 789 (1992) και 2483 (2019) που έχει υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργούν πρόσθετες περιπλοκές στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της Κύπρου», ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του.

Για να συμπληρώσει ότι η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, παραμένει προσηλωμένη στα προαναφερθέντα ψηφίσματα και έτοιμη να διευκολύνει την εφαρμογή τους.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, λέγοντας ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας για την εξεύρεση συμβιβασμών σε διάφορα σχετικά ζητήματα, περιλαμβανομένου και εκείνου της Αμμοχώστου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]