Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεθυσμένη από την εξουσία η Τουρκία του Ερντογάν



Μεθυσμένη για εξουσία είναι η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνει σε άρθρο της η εφημερίδα Jerusalem Post, σημειώνοντας πως η Άγκυρα είναι ένας κακόπιστος παίκτης διεθνώς και «κακώς η διεθνής κοινότητα δεν έχει κάνει αρκετά προκειμένου να λογοδοτήσει για τη συμπεριφορά της».

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, «η εν εξελίξει σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για την περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ έδωσε στην Τουρκία μια ακόμη ευκαιρία να επεκτείνει τις επιθετικές, ιμπεριαλιστικές τάσεις της υπό τη σιδηρά γροθιά του προέδρου Ερντογάν».

Η αρθρογράφος Emily Schrader, CEO της εταιρίας Social Lite Creative LLC και συνεργάτης του Tel Aviv Institute, της κυβέρνησης αλλά και του στρατού του Ισραήλ, σημειώνει πως «στην πραγματικότητα, το αιφνιδιαστικό ξέσπασμα βίας μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, είναι κάτι περισσότερο από πιθανό να ενορχηστρώθηκε εν μέρει από την Τουρκία, με δεδομένες τις αυξανόμενες επιθετικές διεθνείς πολιτικές του τουρκικού καθεστώτος».

Αναφέρει πως από τη Λιβύη ως τη Συρία, την Ελλάδα, το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν, και ακόμη και το Ισραήλ οι τουρκικές ενέργειες έχουν ξεπεράσει το αποδεκτό σε κάθε επίπεδο διεθνούς δικαίου, ή ηθικής.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται πως «η Τουρκία ξεκίνησε να επιστρατεύει ντόπιους πληθυσμούς από τη Συρία για να συμμετάσχουν σε ξένους πολέμους στη Λιβύη, όπου μαίνεται μια άλλη βίαια σύγκρουση στην οποία παρεμβαίνει η Τουρκία, ενώ υπάρχουν επίσης υπάρχουν αναφορές για στρατολόγηση Σύρων προκειμένου να πολεμήσουν κατά της Αρμενίας»..

Η στρατιωτική εισβολή στη Λιβύη και οι στενοί δεσμοί με το διαλυμένο από τον πόλεμο έθνος, έχουν επίσης οδηγήσει σε αύξηση της έντασης με την Κύπρο και το Ισραήλ σχετικά με την ενεργειακή συμφωνία του EastMed, τονίζεται στο άρθρο, το οποίο εκτιμά πως τα ενδιαφέροντα του Ερντογάν επεκτείνονται και στο Ισραήλ.

Όπως σημειώνεται, ο Ερντογάν «είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και έχει επανειλημμένα ευθυγραμμιστεί με έθνη που στηρίζουν την Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως το Κατάρ. Έχει επανειλημμένα παράσχει στήριξη σε τρομοκράτες της Χαμάς, μεταξύ άλλων καλοσωρίζοντάς τους στην Τουρκία και παραχωρώντας τους ακόμη και υπηκοότητα».

«Παρότι είναι σύμμαχοι με τη Χαμάς», συνεχίζει το άρθρο, «στις αρχές του μήνα ο Ερντογάν δημοσίευσε ένα περίεργο tweet που δόξαζε τον οθωμανικό έλεγχο στην πόλη της Ιερουσαλήμ το όποιο έγραφε “Το Ισραήλ είναι δικό μας” και ισχυριζόταν ότι οι Οθωμανοί “ζούσαν με τον παλαιστινιακό λαό για αιώνες”».

Και το άρθρο συνεχίζει: «Ο Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της εξωτερικής του πολιτικής τα τελευταία χρόνια και η διεθνής κοινότητα θα κάνει καλά να δει τις προειδοποιήσεις. Η Τουρκία είναι ένας κακόπιστος παίκτης που έχει διεξάγει ή διεξάγει τώρα, σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο κατά των δικών της πληθυσμών με λογοκρισία και καταπίεση σε δημοσιογράφους και αντιφρονούντες, αλλά στη Συρία, στη Λιβύη και ενδεχομένως στο Αζερμπαιτζάν».

Η Schrader καταλήγει πως «καθώς η θέση του Ισραήλ είναι εξαιρετικά σύνθετη όσον αφορά το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία [...] το Ισραήλ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στο να στοιχιστεί με το Αζερμπαιτζάν (και ως εκ τούτου με την Τουρκία) σε αυτή τη διαμάχη».

«Δεν πρέπει να αγνοήσουμε την επιθετικότητα του Ερντογάν,. πρέπει να κάνουμε την Τουρκία να λογοδοτήσει και να τερματιστεί η ανάμειξή της στην περιοχή», επισημαίνεται.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]