Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Le Monde: Από τις πιο σοβαρές κρίσεις η ελληνοτουρκική αντιπαράθεση


Ως μια απο τις "σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ", χαρακτηρίζει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα "Le Monde", την ένταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά λόγω της παραβατικότητας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας με τίτλο "οι τουρκικές προκλήσεις στη Μεσόγειο φέρνουν ένα ανίσχυρο ΝΑΤΟ σε δύσκολη θέση", σχολιάζεται το γεγονός ότι ενώ κλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, η ηγεσία του ΝΑΤΟ θεωρεί ότι ακόμα μέσω του διαλόγου υπάρχει έδαφος για εκτόνωση.

Παρά την αισιοδοξία της ηγεσίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο άρθρο επισημαίνεται ότι πολλοί από τους Συμμάχους εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή. Διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ότι "η αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας είναι μια από τις σοβαρότερες κρίσεις στην ιστορία του ΝΑΤΟ".


Παράλληλα το δημοσίευμα καυτηριάζει τη στάση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνεχίζει να επιδιώκει συναίνεση μεταξύ των δύο πλευρών την στιγμή που η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση, χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη μέχρι στιγμής για κυρώσεις ή αποκλεισμό της Τουρκίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είχε τονίσει στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ότι "η πολιτική ίσων αποστάσεων του ΝΑΤΟ είναι επιζήμια για τη χώρα μας αλλά και για τη συνοχή της Συμμαχίας και συνεπώς δεν είναι αποδεκτή".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]