Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Anadolu: Δημοσίευσε χάρτη με τα ελληνικά νησιά για το πώς «η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες»


Τις θέσεις της Τουρκίας, πως η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισίου για τα ελληνικά νησιά και ότι έχει στείλει κατά παράβαση των συνθηκών στρατιωτικές δυνάμεις, προβάλλει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύοντας infographic για να δείξει ότι η χώρα μας στρατικοποίησε τα νησιά του Αιγαίου.

Με τίτλο «Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων με την στρατικοποίηση νησιών του ανατολικού Αιγαίου» το τουρκικό πρακτορείο δημοσιεύει έναν χάρτη, στον οποίο σημειώνει μια σειρά από ελληνικά νησιά, από τη Λέσβο και τη Χίο, ως τη Σάμο, την Κω, τη Νίσυρο, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Το Anadolu, υποστηρίζει πως «Η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας. Η Αθήνα επιμένει να ενεργεί ενάντια στο καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου εξοπλίζοντας τα από τη δεκαετία του 1960».

Αναλυτικότερα, στο κείμενο αναφέρει:


«Η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου διατηρεί στρατό. Τα νησιά των Δωδεκανήσων παραχωρήθηκαν από την Ιταλία έπειτα από τον τουρκο-ιταλικό πόλεμο (πόλεμος της Τρίπολης) και παρέμειναν υπό ιταλική κυριαρχία ως τη Συνθήκη των Παρισίων μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το Άρθρο 13 της Συνθήκης της Λωζάννης, «υπό το πρίσμα της διατήρησης της ειρήνης, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εγκαταστήσει ναυτική βάση και στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά της Λέσβου, της Χίου της Σάμου και την Ικαρία».

Τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1947 μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την Συνθήκη να υπογράφεται ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και την ηττημένη Ιταλία. «Τα νησιά αυτά θα αποστρατικοποιηθούν και θα παραμείνουν αποστρατικοποιημένα», αναφέρει η Συνθήκη των Παρισίων».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]