Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Τρίτες χώρες χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως "δόλωμα"


Σε "εμπρηστικούς" τόνους κινήθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε εκδήλωση για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στη χώρα του, στο προεδρικό μέγαρο, στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην ένταση του τελευταίου διαστήματος στην Ανατολική Μεσόγειο, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ανέφερε ότι "οι πράξεις της Τουρκίας στην περιοχή είναι αποτέλεσμα μιας αναζήτησης δικαιοσύνης" από πλευράς της Άγκυρας, όσον αφορά τα δικαιώματά της στους ενεργειακούς πόρους.

"Οι καιροί της κυριαρχίας των αποικιοκρατικών δυνάμεων βαδίζουν προς το τέλος τους. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη νέα περίοδο που ξεκινά, οι σύμμαχοι της Τουρκίας σταδιακά θα αυξηθούν".


Ο Τ. Ερντογάν δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί με σκαιό ύφος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την "δόλωμα" τρίτων χωρών έναντι της Άγκυρας: "Έχουμε αγανακτήσει με αυτό το θέατρο σκιών. Η Ελλάδα δεν μπορεί καν να βγει από τη χαρτοσακούλα στην οποία την έχουν τοποθετήσει άλλοι, ως δόλωμα ενάντια σε μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη όπως η Τουρκία".

O Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ακόμη: "Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας με τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Προσπάθειες ορισμένων να μας αποκλείσουν από τους πόρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ όλες οι άλλες γύρω χώρες θα έχουν δικαίωμα σε αυτούς δεν είναι τίποτε λιγότερο από σύγχρονη αποικιοκρατία".

"Δεν θα δεχθούμε ποτέ αυτή την κατάφωρη αδικία", κατέληξε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]