Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας - Γαλλίας με συμμετοχή του Charles De Gaulle


Κοινές αεροναυτικές ασκήσεις πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες ελληνικές και γαλλικές δυνάμεις, στις οποίες θα συμμετάσχει και η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία οι επιδιώξεις της Τουρκίας ξεπερνούν τις προκλήσεις στην Μεσόγειο και τις απειλές εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, με το Παρίσι να δείχνει αποφασισμένο να αυξήσει περαιτέρω την παρουσία του στην περιοχή.

Στο ίδιο πλαίσιο, άλλωστε, ο γάλλος ΥΠΕΞ, Υβς Λε Ντριέν είχε δηλώσει χθες ότι είναι απολύτως απαράδεκτη η παραβίαση του θαλάσσιου χώρου ευρωπαϊκής χώρας από την Τουρκία, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα ότι θα ήταν σφάλμα να αφεθεί η ασφάλεια της περιοχής στα χέρια άλλων.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών, αύριο αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον γαλλίδα ομολόγου του, Φλορένς Παρλί. Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της ατζέντας της συνομιλίας των δύο υπουργών, τις τελευταίες ημέρες έχει ξαναζεσταθεί η συζήτηση για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και για αγορά γαλλικών οπλικών συστημάτων.


Οι συζητήσεις αφορούν όχι μόνο τις φρεγάτες Belh@rra αλλά και την αγορά μαχητικών τύπου Rafale, καθώς και προμήθεια βλημάτων, τορπιλών, ανταλλακτικών, ελικοπτέρων και άλλων υλικών άμεσης προτεραιότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει μέχρι και 10 δισ. ευρώ για αγορές νέων οπλικών συστημάτων, κάποια εκ των οποίων άμεσα, δηλαδή μέσα στους επόμενους μήνες, με στόχο την προμήθεια στρατιωτικού υλικού και ανταλλακτικών άμεσης προτεραιότητας.

Έλληνας αξιωματούχος σε Reuters: Συνομιλίες με τη Γαλλία για την αγορά αεροσκαφών

Νωρίτερα σήμερα άλλωστε, Έλληνας αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters προχώρησε στην αποκάλυψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Γαλλία για την αγορά αεροσκαφών, μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που φέρνουν τη χώρα μας σε διαπραγματεύσεις με τη γαλλική πλευρά για την απόκτηση μαχητικών Rafale.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τη Γαλλία, και όχι μόνο, προκειμένου να αυξηθεί η αμυντική ικανότητα της χώρας», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters. «Εντός αυτού του πλαισίου, διεξάγονται συνομιλίες για την αγορά αεροσκαφών», είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν τελική συμφωνία.

Από την πλευρά του Γάλλος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει συμφωνία, όπως αναφέρεται σε διάφορα μέσα ωστόσο διεξάγονται διαπραγματεύσεις για διάφορα ζητήματα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]