Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιμάμης προτρέπει τον Ερντογάν να καταλάβει την Κύπρο


Επειδή είναι θαμμένη η θεία του Μωάμεθ 
Ο τζιχαντιστής Τούρκος ιμάμης Σανσάν Σινοτζάκ δημοσίευσε βίντεο με Τούρκους αξιωματικούς να χαιρετούν πάνω σε φρεγάτα που πέρασε από τις ακτές της Κύπρου

Την αποκάλυψη πως κορυφαίος τζιχαντιστής Τούρκος ιμάμης Σανσάν Σινοτσάκ βρίσκεται πολύ κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν και προωθεί την επιθετική ατζέντα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας έκανε με ανάρτηση του το nordicmonitor.com του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση κατά της ζωής του από αγνώστους που εικάζεται πως είναι άνθρωποι του προέδρου της Τουρκίας.

Η θεία του Μωάμεθ

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ο κορυφαίος θρησκευτικός ηγέτης Σανσάν Σινοτζάκ με πρόσφατη δημόσια ανάρτηση του προτρέπει τον Ερντογάν να καταλάβει η Τουρκία όλη την Κύπρο όπου βρίσκεται θαμμένη η θεία του Προφήτη Μωάμεθ Ουμ Χαράμ (γνωστή ως Χάλα Σουλτάν).

Μάλιστα αποκάλυψε και βίντεο από φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού η οποία όταν πέρασε πρόσφατα από τις ακτές της Κύπρου το πλήρωμα της συμμετείχε σε συμβολικούς χαιρετισμούς στο κατάστρωμα της με το Mavi Vatan (Blue Homeland) δηλαδή το όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Ο Σανσάν Σινοτζάκ ξεπέρασε κάθε όριο αναφέροντας πως «ο τάφος του Χάλα Σουλτάνου που συμμετείχε στην πρώτη μουσουλμανική αποστολή στη θάλασσα βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή».

Ο χαιρετισμός Mavi Vatan

Η σχετική ανάρτηση του Σανσάν Σινοτζάκ: «Το οθωμανικό ναυτικό χαιρέτησε τη θεία του Προφήτη Μωάμεθ, την Ουμ Χαράμ (γνωστή ως Χάλα Σουλτάν), με πυροβόλα πυροβόλα όταν πέρασαν κοντά στην Κύπρο. Ο τάφος του Χάλα Σουλτάνου, ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη μουσουλμανική αποστολή στη θάλασσα, βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή. Ας χαιρετήσουμε ξανά τον Hala Sultan και να της πούμε ότι θα έρθουμε σύντομα », έγραψε ο τζιχαντιστής Τούρκος ιμάμης δημοσιεύοντας βίντεο με Τούρκους ναύτες που σχηματίζουν τις λέξεις« Mavi Vatan »(Blue Homeland) σε μια τουρκική φρεγάτα.

Ο Σινοτζάκ είναι φονταμενταλιστής και αντισημιτικός ιμάμης, ιδρυτής του Κέντρου Επιστημονικής και Πνευματικής Έρευνας (milmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi, ή İFAM) και είναι σύμβουλος σε εξέχουσες τουρκικές προσωπικότητες και ακραίους τζιχαντιστές. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παθιασμένος ομιλητής σε συνέδρια και διαλέξεις που χρηματοδοτούνται από φιλοκυβερνητικές ομάδες και ιδρύματα και πάντα καταφέρνεται κατά της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Τζιχαντιστές πίσω από την «φιλανθρωπία»

Η AMFAM οργάνωσε μια σειρά συνεδρίων με τίτλο «Diriliş» (Ανάσταση) σε ολόκληρη την Τουρκία σε συνεργασία με το αμφιλεγόμενο Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Αρωγή (IHH) και το Ίδρυμα Sosyal Doku, το οποίο ηγείται ο ιεροκήρυκας Nurettin Yıldız, ο οποίος έχει επανειλημμένα καλέσει για ένοπλη τζιχάντ κατά των «απίστων».

Το IHH είναι μια «φιλανθρωπική» οργάνωση γνωστή ως εργαλείο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT και βρίσκεται υπό έρευνα από την τουρκική αστυνομία. Κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο όπλων σε τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία. Το IHH χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη μεταφορά τραυματιών Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) αλλά και για μεταφορά μαχητών της Αλ Κάιντα σε νοσοκομεία της Τουρκίας μετά από τραυματισμούς που είχαν σε μάχες στη Συρία.

Υποστήριξη των τζιχαντιστών

Η τουρκική αστυνομία διερεύνησε τους δεσμούς της IHH με το Qatar Charity, αλλά ο Πρόεδρος Ερντογάν σταμάτησε την υπόθεση το 2014. Η έρευνα αποκάλυψε τους δεσμούς της Qatar Charity με γραφεία της IHH στις τουρκικές επαρχίες που συνορεύουν με τη Συρία και το Ιράν. Μια πρόσφατη αγωγή που κατατέθηκε στις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι το IHH και το Qatar Charity δημιούργησαν μια συνεργασία για την υποστήριξη τζιχαντιστικών ομάδων στη Συρία και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε τραυματίες μαχητές οι οποίες όμως δεν ήταν παρά ένα πρόσχημα. Το 2012 ένα γερμανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε απαγορεύσει το IHH, καθώς η τουρκική «φιλανθρωπική» οργάνωση συνεισέφερε κεφάλαια στη Χαμάς.

Ο Yıldız υποστηρίζει ανοιχτά την ένοπλη τζιχάντ, περιγράφει τη δημοκρατία ως ένα σύστημα για τους απίστους. Είναι ο άνθρωπος που καθοδήγησε το νεαρό αστυνομικό της al-Nusra που δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2016.

Στην κόλαση οι γυναίκες που φορούν παντελόνι

Ο Σινοτσάκ υπηρέτησε ως ιμάμης στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) και το 2017 προκάλεσε σάλο όταν είπε ότι οι γυναίκες που φορούν παντελόνι και πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο προορίζονται να πάνε στην κόλαση.

«Η καρδιά σου σπάει όταν η κόρη σου περπατάει στο σχολείο με παντελόνι; … Τι έχετε κάνει σε αυτό που σας ανατέθηκε από τον Αλλάχ; Ήσουν χαρούμενοι όταν μπήκε σε πανεπιστήμιο. … Θα είναι γιατρός, θα είναι μηχανικός. … Εντάξει, οπότε είστε ευχαριστημένοι με αυτό. Όταν οι κόρες σας περπατούν στο παντελόνι ανάμεσα στα βλέμματα των ανδρών, όταν τα κυνηγούν μικρά δολάρια, έχετε ρίξει το μικρό σας στην κόλαση », είπε σε ένα κήρυγμα.

Η αναρρίχηση εισαγγελέων

Ο Σινοτσάκ ήταν επίσης μεταξύ των τακτικών προσκεκλημένων ομιλητών που προσκλήθηκαν από την Ένωση Δικαιοσύνης και Πολιτισμού (Adalet ve Medeniyet), γνωστός ως Adalet-Der, για να καθοδηγήσει τους φοιτητές της νομικής σχολής. Η ένωση αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως ένα είδος εταιρείας διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού για την πρόσληψη νέων υποψηφίων για να γίνουν δικαστές και εισαγγελείς.

Τρομοκρατικές ενέργειες με υποστήριξη Ερντογάν

Η ένωση έχει συνδέσμους με τη Διεθνή Ένωση Μουσουλμάνων Μελετητών (IUMS) που εδρεύει στη Ντόχα, η οποία διευθύνεται από τον Αιγύπτιο Σέιχ Γιουσούφ Αλ-Καραντάουι, ο οποίος ενέκρινε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και ένοπλη εξέγερση στη Συρία. Το IUMS, που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2017 ως τρομοκρατική ομάδα από ένα αραβικό κράτος, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, επεκτείνει τα υποκαταστήματά του σε διάφορες τουρκικές επαρχίες με τη γενναιόδωρη υποστήριξη και υποστήριξη από την κυβέρνηση Ερντογάν τα τελευταία δύο χρόνια.

Πυροδοτεί την εχθρότητα

Ο Σινοτσάκ συγκαταλέγεται μεταξύ των ριζοσπαστών Τούρκων κληρικών που πυροδοτεί εχθρότητα στην Τουρκία ενάντια στους επικριτές και στους αντιπάλους του προέδρου Ερντογάν. Δικαιολόγησαν τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση αθώων ανθρώπων που απλώς ασκούσαν το δικαίωμά τους να διαφωνούν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016. 
 
Βασανισμοί και λεηλασίες

Μάλιστα στις 21 Ιουλίου, τέσσερις ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, εξέδωσε φετβά στο Twitter και προέτρεψε τις αρχές ασφαλείας να «αποκεφαλίσουν τους προδότες». Λόγω των φετβά η ισλαμική αστυνομία του τουρκικού καθεστώτος δεν δίστασε να βασανίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κέντρα κράτησης, ενώ ισλαμιστές δικαστές αποφάσισαν για τη λεηλασία περιουσιακών στοιχείων που ανήκαν σε επικριτές του Ερντογάν.



nordicmonitor.com




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]