Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Yeni Safak: «Οι Γάλλοι θέλουν να εισβάλουν στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω Αθήνας»


Το επιχείρημα ότι «οι Γάλλοι θέλουν να εισβάλουν στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Αθήνας» προβάλλει με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ο διευθυντής του Κέντρου Εφαρμογών και Ερευνών Μεσογειακής Πολιτικής Δρ. Ισμαήλ Σαχίν.

Χαρακτηριστικά ο Σαχίν αναφέρει η Γαλλία προσπαθεί να τοποθετήσει τη Μεσόγειο στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ και να δημιουργήσει μια ενεργειακή γέφυρα Αφρικής και Ευρώπης, εκμεταλλευόμενη -μέσω των εταιρειών της- την πώληση ενεργειακών πόρων με τον σφετερισμό τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όπως σημειώνει η Γαλλία επιδιώκει να «καταλάβει» την Ανατολική Μεσόγειο μέσω της Ελλάδας και για αυτό οι δύο χώρες επικαλούνται συνεχώς τον «Χάρτη της Σεβίλλης» προκειμένου να σφετεριστούν -όπως υποστηρίζει- τα δικαιώματα της Τουρκίας.


Η Τουρκία δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς αυτούς αναφέρει και εκτιμάει ότι για αυτό η Γαλλία υιοθετεί έναν επιθετικό τόνο εναντίον της Τουρκίας.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]