Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νεύμα για κλιμάκωση η ομιλία μίσους του Ερντογάν


Γενικός συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Κλιμάκωση και επιχείρηση δημιουργίας επεισοδίου βλέπουν αναλυτές του Ελληνικού Επιτελείου, ιδίως μετά και το κυνικό παραλήρημα του ίδιου του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Αυτός είναι ο πιο βασικός λόγος που η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει στο maximum των δυνατοτήτων που έχουν και μάλιστα τον αναδεικνύουν ως μήνυμα αποτροπής, με ασκήσεις μεσαίας κλίμακας σε όλο το εύρος της Ελληνικής επικράτειας.

Μάλιστα στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον Έβρο τα στελέχη και οι στρατεύσιμοι ασκήθηκαν σε διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται ως συνέπεια των πληροφοριών που φτάνουν στο Ελληνικό Επιτελείο και λένε ότι η Άγκυρα μπορεί να έχει κλιμακώσει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά ως κίνηση αντιπερισπασμού σ’ ένα ενδεχόμενο επεισόδιο θα επιχειρήσει να προκαλέσει και στον Έβρο.



Δεν θα δώσουν οι Ε.Δ. σανίδα σωτηρίας στην καταρρέουσα Τουρκία

Και την στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν τις εκπαιδεύσεις, οι συνεργασίες με άλλες χώρες συνεχίζονται.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι στην Κρήτη με τα F-16 Block 60 και τη Δευτέρα ξεκινούν οι κοινές επιχειρησιακές πτήσεις με τα μπλε φτερά.

Πληροφορίες από το Επιτελείο αναφέρουν ότι άμεσα η στήριξη μιας ακόμη μεγάλης χώρας της Ανατολής θα συμπεριληφθεί στον άξονα που έχει δημιουργηθεί στο πλευρό της Ελλάδας.

Το Επιτελείο κάνει συζητήσεις σε ανώτατο επίπεδο για τα κοινά γυμνάσια που πρόκειται να εξελιχθούν στην «hot» περιοχή της Μεσογείου.

Πάντως μπορεί το κυνικό παραλήρημα του Ταγίπ Ερντογάν να μην έχει τελειωμό, αλλά ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος παρατηρεί γύρο του, το τι γίνεται και ότι μεγάλο μέρος των χωρών της Ανατολής στρέφεται κατά των αξιώσεων που προβάλλουν οι Τούρκοι για τη Μεσόγειο.

Οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία και η πολιτική που ασκεί έναντι της Ελλάδας μοιάζουν σαν του απελπισμένου ναυαγού που αναζητά τη σανίδα σωτηρίας σημειώνουν με νόημα ανώτατες πηγές αλλά από τη στιγμή που δεν είναι ναυαγός και τον παριστάνει, κανείς στο Ελληνικό Επιτελείο δεν έχει σκοπό να του δώσουν την ευκαιρία να πιαστεί από το λάθος που αναζητά…

Η εμπρηστική ρητορική του Τούρκου προέδρου παραπέμπει ευθέως σε νέες εντολές προς το Τουρκικό Επιτελείο να διατηρήσει το πολεμικό ναυτικό στις θέσεις του αλλά και με κάθε ευκαιρία να προκαλεί τον Ελληνικό στόλο ή να παρανομεί στον αέρα.

Με εθνικιστικές κορώνες αμύνεται στις επιχειρησιακές επιτυχίες της Ελλάδας η Τουρκία

Η ομιλία Ερντογάν στο Πανεπιστήμιο Ενόπλων Δυνάμεων κινήθηκε πάνω σε εθνικιστικές κορώνες, οι οποίες είχαν ως σκοπό να τονώσουν και το καταρρακωμένο ηθικό των στελεχών του.

Οι επιτυχίες της Ελλάδας, με την διατήρηση του στόλου και την υποστήριξη που παρέχεται σε αυτόν, παρά τις δυσκολίες λόγο της απόστασης, οι τρεις διαφορετικές αποστολές προς την Κύπρο και πίσω, από την Πολεμική Αεροπορία, η ασφυκτική πίεση των Ελληνικών πτητικών μέσων του Π.Ν. προς τα Τουρκικά υποβρύχια που κάθε μέρα εντοπίζονται και σε διαφορετικές θέσεις, το μάθημα ναυτοσύνης από την φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» κι άλλες επιχειρησιακές απαντήσεις αλλά και οι διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας, έχουν φέρει σε ένα αδιέξοδο την Άγκυρα και σε μεγάλο εκνευρισμό.

Αυτοί είναι βασικοί λόγοι που η ηγεσία κρούει το καμπανάκι της αυξημένης προσοχής και αντανακλαστικών ώστε να μην δοθεί καμία ευκαιρία στην Τουρκία για ένα come back.

Στο τουρκικό υπουργείο άμυνας και το Επιτελείο τους, αναζητούν τρόπους ώστε να βρεθεί η βαλβίδα εκτόνωσης του εκνευρισμού κι ένα μονοπάτι που θα τους βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο μέχρι τώρα βαδίζουν. Η «ισοφάριση» των επιτυχιών της Ελλάδας επιχειρείται εδώ και μέρες να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακά «τρικ», αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Κατά συνέπεια η αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν αλλάζει και παραμένει η ίδια, έτσι όπως έχει οριστεί από τις Εντολές του Α’ ΓΕΕΘΑ από τις 10 Αυγούστου όταν δηλαδή ξεκίνησε η κρίση με την Τουρκία.

Ανώτατες πηγές μάλιστα σημειώνουν ότι η κρίση αυτή ίσως φτάσει ακόμη και έως τα τέλη του Σεπτέμβρη καθώς η Τουρκία δεν αποκλείεται να περιμένει να δει τι θα αποφασίσει η Σύνοδος κορυφής για την λήψη μέτρων εναντίον της. Άλλωστε έως τώρα η Άγκυρα έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει τους «παίκτες» της περιοχής…

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]