Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis


Δέκα μιλία ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το Oruc Reis, και έχει απλώσει καλώδια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος και τα πολεμικά που το συνοδεύουν, φέρονται να εισήλθαν γύρω στισ 5.25 μ.μ. ώρα Ελλάδος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με πληροφορίες του Hellas Journal.

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ούτε από την ελληνική, ούτε από την τουρκική πλευρά.

Οι ελληνικές φρεγάτες εκπέμπουν μήνυμα που λέει ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και το καλούν να αποχωρήσει.

Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά το ερευνητικό σκάφος, αναφέρουν πηγές του Πενταγώνου.

Η Ελλάδα έχει στην περιοχή μία φρεγάτα και έχει δώσει εντολή να κατευθυνθούν προς το Καστελόριζο άλλες δύο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε να αντιδράσει στην προσβολή της ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία.


Την ίδια στιγμή, νέα navtex με την οποία αναγγέλλεται η έναρξη των ερευνών από το Oruc Reis εξέδωσε η Τουρκία το απόγευμα της Δευτέρας, στην προσπάθειά της να ακυρώσει την ελληνική αντι-navtex.

Σύμφωνα με την νέα navtex τα ερευνητικά πλοία Ορούτς Ρέις, Αταμάν και Τζένγκις Χαν πραγματοποιούν σεισμικές έρευνες "στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και συμφώνως με το Διεθνές Δίκαιο".

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex, με την οποία ακυρώνει την τουρκική αναγγελία για τη δέσμευση της περιοχής στα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.Την αντί Navtex εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και ανακοινώνει ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η περιοχή που δεσμεύεται αναφέρεται σε παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οι ναυτιλόμενοι καλούνται να αγνοήσουν την τουρκική Navtex.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]