Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου παραβιάζει τα δικαιώματα μας


"Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση"

H Τουρκία έχει τις δυνάμεις και την ικανότητα να καταστρέψει όλες τις συμμαχίες του κακού που έχουν συγκροτηθεί εις βάρος της στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Η ίδια ανακοίνωση διαβεβαιώνει ότι οι έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν και ότι η τουρκική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή δεν αποσκοπεί στην κλιμάκωση των εντάσεων, αλλά έχει μόνο "αμυντικούς σκοπούς" εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

"Όπως είναι γνωστό, η σεισμική ερευνητική δραστηριότητα είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιούλιο, εντός της υφαλοκρηπίδας μας, από το ερευνητικό μας πλοίο Oruç Reis, το οποίο θα δρούσε στις περιοχές που η χώρα μας είχε αποστείλει στον ΟΗΕ και εντός των περιοχών αδειών που παραχωρήθηκαν στην TPAO, από την κυβέρνησή μας το 2012. Οι έρευνες τέθηκαν σε αναστολή για λίγο μετά από εντολή του Προέδρου μας.

Αυτή η χειρονομία καλής θέλησης, την οποία κάναμε μετά από αίτημα της Γερμανίας και της ΕΕ για να δοθεί η ευκαιρία στη διπλωματία και να αναζωογονηθούν οι δίαυλοι διαλόγου, δεν έτυχε ανταπόκρισης.


Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν είναι ειλικρινής σχετικά με τον διάλογο με την πειρατική συμφωνία που έκανε με την Αίγυπτο στις 6 Αυγούστου 2020. Με αυτήν τη συμφωνία, παραβιάστηκε η υφαλοκρηπίδα της χώρας μας και της Λιβύης, στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αυτήν την εξέλιξη, το πλοίο Oruç Reis ξεκίνησε την προγραμματισμένη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα από σήμερα.

Δεν υπάρχει νομική βάση για την Ελλάδα να αντιταχθεί στη δραστηριότητά μας" αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: "Δεν είναι η Τουρκία που αυξάνει την ένταση στην πλευρά της Μεσογείου, όχι η Τουρκία. Δεν εναπόκειται σε κανέναν να προσπαθήσει να αποκλείσει τη χώρα μας από τη Μεσόγειο, η οποία βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία εδώ και αιώνες. Όσοι ενεργούν με την κατανόηση ότι "είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης" της Μεσογείου θα απογοητευτούν.

Η Τουρκία έχει τις δυνάμεις και την ικανότητα να καταστρέψει όλες τις συμμαχίες του κακού που έχουν συγκροτηθεί εις βάρος της στην Ανατολική Μεσόγειο, με δύναμη και αποφασιστικότητα.

Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική μας παρουσία στην περιοχή δεν στοχεύει να προκαλέσει κλιμάκωση και αποσκοπεί αποκλειστικά στην άσκηση του δικαιώματος νόμιμης άμυνας, εάν είναι απαραίτητο. Φυσικά δεν επιτρέπεται η στρατιωτική επέμβαση σε πολιτικό πλοίο".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]