Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά την Αλβανία, η Τουρκία στέλνει και στο Κόσοβο στολές και εξοπλισμό


Μετά την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων της Αλβανίας, η Τουρκία παρείχε στις ένοπλες δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου βοήθεια αξίας 743.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών στολών, κρεβατιών και τεχνικού εξοπλισμού.

Η τελετή έναρξης της δωρεάς πραγματοποιήθηκε στους στρατώνες Adem Jashari, στην πρωτεύουσα την Πρίστινα, τη Δευτέρα, ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Άμυνας του Κοσόβου.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Τουρκίας στην Πρίστινα, ο συνταγματάρχης İsmail Cenkeri Ersöz, συμμετείχε στην τελετή μαζί με άλλους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Η Τουρκία προσέφερε επίσης πρόσφατα στη χώρα των Βαλκανίων ιατρική βοήθεια για την καταπολέμηση της COVID-19, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι ζήτησε βοήθεια από την Τουρκία στις 19 Μαρτίου για να μετριάσει την εξάπλωση του κορωναϊού.


Μετά το αίτημα, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία, καθιστώντας την παράδοση της βοήθειας επίσημη. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Τουρκία παρείχε ασθενοφόρο στο Δήμο Mamusa στο Κοσσυφοπέδιο, για χρήση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας. Το εξοπλισμένο όχημα "παραχωρήθηκε στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου ως χειρονομία φιλίας και καλής θέλησης".

"Το Κοσσυφοπέδιο απολαμβάνει την επιχειρησιακή και υλικοτεχνική βοήθεια της Τουρκίας σε προσπάθειες να νικήσει την COVID-19. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Τουρκία και τον Πρόεδρο (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν για την υποστήριξη", δήλωσε ο Θάτσι στο Twitter.

Πέτρος Κράνιας
Capital



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]