Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιγαντώνεται το Hot Spot της Μόριας αντί να καταργηθεί


Την ώρα που το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας παραμένει ασφυκτικά γεμάτο και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι το hot spot θα κλείσει σταδιακά και θα προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το βάρος του Μεταναστευτικού, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποφάσισε να νοικιάσει επιπλέον… 43 στρέμματα στο πολύπαθο χωριό της ανατολικής Λέσβου προκειμένου να επεκταθεί η εκεί δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών!

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 6/8/2020 μιλάει για χορήγηση άδειας χωροθέτησης και κατασκευής για την εγκατάσταση δομών προσωρινής υποδοχής σε γεωτεμάχια που βρίσκονται στη θέση Μάρμαρο και Μαντζάρη, της αγροτικής περιφέρειας Μόριας, στη Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, του Δήμου Μυτιλήνης, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου.


«Παζαρέματα»

Σημειώνεται ότι προ ημερών, όπως είχε αποκαλύψει το LesvosPost.com, στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είχαν συναντηθεί με ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων γύρω από το ΚΥΤ και είχαν συζητήσει για μισθώσεις γης αντί 180 ευρώ το στρέμμα. Ύστερα από αυτό, είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συναντήσεις με τον δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι «δεν γνώριζαν για τις κινήσεις του υπουργού Μηταράκη και ότι δεν θα επιτρέψουν καμία επέκταση, αλλά επιδιώκουν και επιζητούν το οριστικό κλείσιμο της υπάρχουσας δομής».

Στα παραπάνω είχαν προστεθεί και οι δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος είχε διαψεύσει τα σενάρια περί επέκτασης του ΚΥΤ. Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις καταρρίπτουν τόσο το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί δημιουργίας νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών εκτός αστικού ιστού όσο και τις διαβεβαιώσεις των τοπικών αρχόντων, οι οποίοι μιλούσαν για «καμία επέκταση του ΚΥΤ Μόριας».

Μέσα σε όλα αυτά, δημιουργούνται αστυνομικό τμήμα και κέντρο υγείας στη Μόρια. Το κέντρο υγείας, μάλιστα, θα ανεγερθεί με χρηματοδότηση από την ολλανδική κυβέρνηση, κάτι που μόνο οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ δεν δηλώνει.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]