Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεύτερο τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη μετά την επικοινωνία του με Ερντογάν


Ένα δεύτερο τηλεφώνημα στον Κυρ. Μητσοτάκη έκανε ο Ντ. Τραμπ, την Τετάρτη τα μεσάνυχτα, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ντ. Τραμπ ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνομιλία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας και επανέλαβε ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση της έντασης.

Κατά την πρώτη επικοινωνία Τραμπ - Μητσοτάκη το βράδυ της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρόεδρο για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία, η οποία έγινε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».


Η επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ουάσιγκτον, ανάλογο ήταν το μήνυμα του ενοίκου του Λευκού Οίκου και προς τον Ταγίπ Ερντογάν, με έμφαση στον διάλογο μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ερντογάν, όπως ανέφερε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, απέδωσε στην Ελλάδα την κλιμάκωση της έντασης, σημειώνοντας πως «δεν είναι η Άγκυρα αυτή που προκαλεί αστάθεια στην περιοχή» και προσθέτοντας πως «η Τουρκία έχει αποδείξει με σαφείς κινήσεις πως θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να οικοδομήσει τον διάλογο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]