Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ακάρ θυμήθηκε τον διάλογο εν μέσω απειλών


Σε ένα ακόμη παραλήρημα μεγαλείου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σήμερα ότι η "Τουρκία έχει πραγματικά γίνει ένας παίκτης στη διεθνή σκηνή", προειδοποιώντας ότι "αυτό θα πρέπει να το ξέρουν όλοι".

Η Τουρκία "δεν έχει σχέδια για την γη ή την θάλασσα άλλων", δήλωσε ο Ακάρ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. "Αλλά δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε επίθεση από την γη ή τις θάλασσες των γειτόνων μας" , πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι η "Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου [για θέματα θαλάσσιων ζωνών]. Θέλουμε την ειρήνη αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας".

Ο Τούρκος υπουργός εμφανίστηκε μάλιστα έτοιμος για συζητήσεις με την Ελλάδα – αν και μόλις σήμερα το πρωί εκδόθηκε νέα τουρκική Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο – επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία πραγματική διάθεση για αποκλιμάκωση της έντασης και όλες οι αναφορές της σε διάλογο είναι εντελώς προσχηματικές.


Σύμφωνα με το Anadolu δήλωσε: "Θα είμαστε ευτυχείς να φιλοξενήσουμε τους Έλληνες ομολόγους μας εάν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν συνομιλίες τις επόμενες ημέρες".

Αναφερόμενος στην τελευταία τουρκική Navtex ο Ακάρ δήλωσε ότι γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια "για τις ασκήσεις του ναυτικού ανοικτά του Ισκεντερούν (Iskenderun), στην Ανατολική Μεσόγειο".

Επανέλαβε τέλος ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη και ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της. "Κανείς δεν θα πρέπει να δοκιμάσει την ισχύ της Τουρκίας", προειδοποίησε.

Πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι ο διάλογος για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλιώς μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, προειδοποίησε

Να ζητήσει συγνώμη η Γαλλία

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κάλεσε και πάλι το Παρίσι να ζητήσει συγνώμη για το περιστατικό με τα πολεμικά πλοία των δύο χωρών τον περασμένο Ιούνιο κοντά στη Λιβύη.

"Οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία παρενόχλησε ένα γαλλικό πλοίο αποδείχτηκαν λανθασμένοι. Η Γαλλία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία", ανέφερε.

Η Τουρκία περιμένει από τη Γαλλία να δείχνει λογική και να παραμένει εντός του νόμου στην περιοχή, πρόσθεσε.

Ανθρωπιστικές οι δραστηριότητες μας στη Λιβύη

Όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στη Λιβύη, ο Ακάρ έκανε λόγο για "ανθρωπιστικές και άλλες δραστηριότητες σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου", προσθέτοντας ότι θα "συνεχίσουμε τις δραστηριότητας μας".

Ανέφερε τέλος ότι η Τουρκία έχει εξουδετερώσει συνολικά "17.200 τρομοκράτες από τον Ιούλιο του 2015".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]