Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οργή Τουρκίας για τη συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ


"Προδοσία προς τον λαό της Παλαιστίνης"

Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμφωνία για πλήρη αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων, σε μια ιστορική εξέλιξη που, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που την ανακοίνωσε, θα συμβάλει στην προσπάθεια για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκίας καταδίκασε την Πέμπτη τη συμφωνία μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ, μπαίνοντας στη μικρή λίστα όσων ξένων χωρών, εκτός από την παλαιστινιακή Χαμάς και την ηγεσία των Παλαιστινίων, αντιτίθενται στην ιστορική συμφωνία, πίσω μόνο από το Ιράν, που χτες είπε ότι η συμφωνία "εξυπηρετεί σιωνιστικά συμφέροντα".

"Η ιστορία θα καταγράψει σίγουρα την ήττα εκείνων που πρόδωσαν τον παλαιστινιακό λαό και τον σκοπό τους", δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν στο Twitter.

Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ συμφώνησαν να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη, σε συμφωνία που περιλαμβάνει τη δέσμευση του Ισραήλ να "αναβάλει προσωρινά" το σχέδιο προσάρτησής του.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι "εξακολουθεί να έχει δεσμευτεί" να προσαρτήσει τμήματα της Δυτικής Όχθης παρά τη συμφωνία εξομάλυνσης με τα ΗΑΕ, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι μπαίνει "πάγος" προς το παρόν σε αυτό.

Τα ΗΑΕ θα είναι η τρίτη αραβική χώρα που θα υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ μετά την Αίγυπτο το 1979 και την Ιορδανία το 1994.

Η συμφωνία κανονικοποίησης προδίδει την Ιερουσαλήμ, το [τέμενος] Αλ Άκσα και την Παλαιστινιακή υπόθεση, δήλωσε η Παλαιστινιακή Αρχή την Πέμπτη.

"Η παλαιστινιακή ηγεσία απορρίπτει έντονα και καταδικάζει τη δήλωση των Αμερικανών, Ισραηλινών και ΗΑΕ σχετικά με την ομαλοποίηση των σχέσεων", είπε σε τηλεοπτική τοποθέτηση ο Nabil Abu Rudeina, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής.

"Αυτό το βήμα έρχεται στο φως της επιμονής του Ισραήλ να έχει επικεντρωθεί στην κατοχή και προσάρτηση τμημάτων των παλαιστινιακών εδαφών", είπε.

Σε παρόμοιο κλίμα ήταν και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας ότι "ο παλαιστινιακός λαός και η κυβέρνηση έχουν δίκιο που εκφράζουν έντονη αντίδραση εναντίον της συμφωνίας ΗΑΕ - Ισραήλ".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]