Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι θεομπαίχτες του πολιτισμού


Σαν προχθές, Φεβρουάριο του 2012, υπεγράφησαν οι απόρρητες συμβάσεις μεταξύ των τουρκικών ΕΛΠΕ, της TPAO, και της Shell, με βάση τις οποίες η Τουρκία εκχωρούσε, για πρώτη φορά στην ιστορία, το δικαίωμα εξόρυξης υδρογονανθράκων σε αλλοδαπή εταιρία.
Παρεπιπτόντως, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι η εκχώρηση έγινε σε βυθοτεμάχια... της Ελληνικής ΑΟΖ!

Φρόντισα να βρω και δημοσιοποίησα αμέσως τις συμβάσεις και τον σχετικό χάρτη, δεχόμενος πλήθος επιθέσεων από τους φίλους και συμμάχους γείτονες.
Όπως πάντα, οι εγχώριοι εργολάβοι του πατριωτισμού ήταν απασχολημένοι με το να αποπροσανατολίσουν τους Έλληνες από όλα τα εθνικώς σημαντικά, αρκεί να ήταν πετυχημένη η προσπάθειά τους: η κομματική πανστρατιά. Ναι, αυτή του 19%.


Εντελώς τυχαία, εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα είχαμε βραχύβια πραξικοπηματική κυβέρνηση: σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία, το εκσυγχρονιστικό (= Σημίτης) ΠΑΣΟΚ και το εθνικοσοσιαλιστικό (Βορίδης, Γεωργιάδης) ΛΑ.Ο.Σ., είχαν ανατρέψει εκλεγμένο πρωθυπουργό με τη συνεργασία αλλοδαπών κυβερνήσεων και είχαν επιβάλλει πρωθυπουργό με χειριστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον -όπως πάντα από τη χούντα ΚΝίτη- Θεόδωρο «ο άνεμος πήρε τη σημαία» Πάγκαλο.

Σας θυμίζει τίποτα εκείνο το κυβερνητικό σχήμα;
Μήπως τη σημερινή Νέα Δημοκρατία;

Πάμε παρακάτω...

Για δεκαετίες το θέμα της ΑΟΖ ήταν επικοινωνιακά κρυμμένο. Κανένας δεν μιλούσε για αυτό.

Για πρώτη φορά το 2012 υπήρξε κυβερνητικό πρόγραμμα κοινοβουλευτικού κόμματος που το συμπεριέλαβε.

Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως συμφώνησαν στο σημείο (1) «Άμεση ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης σύμφωνα με τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας σε όλη την επικράτεια και σε πλήρες εύρος.»

Ξάφνου, ενώ το non-paper είχε γίνει δεκτό, ένας κομμουνιστής πήρε την εντολή και τελικά διασφάλισε ότι δεν θα εφαρμοστεί.

Αν είχε γίνει ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, δεν θα ίσχυαν οι συμβάσεις TPAO-Shell.

Πάμε παρακάτω...


Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι θα κάνει το αυτονόητο, δηλαδή την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να κάνει και... επιτροπή, με πρόεδρο κομμουνιστή, η οποία θα ετοίμαζε το ΦΕΚ της ανακήρυξης (των 5 γραμμών). Ξάφνου, αυτή η επιτροπή... εξαφανίστηκε, χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς ανακήρυξη ΑΟΖ.

Παστρικά πράγματα, κομμουνιστικά.

Πάμε παρακάτω...

Προχθές η Τουρκία δημοσιοποίησε τον χάρτη με μια μικρή επέκταση, αναφέροντας ότι θα προχωρήσει και σε νέες εκχωρήσεις. Οι εγχώριοι εργολάβοι του πατριωτισμού άρχισαν πάλι να περιφέρονται ασκόπως φωνάζοντας για τη νέα τουρκική πρόκληση, χωρίς να λένε ούτε λέξη για τις υπογεγραμμένες συμβάσεις.
Γιατί άραγε; Τους κρατάει από κάπου η Shell και δεν μιλάνε;
Γιατί δεν επιβάλλουν το αυτονόητο, δηλαδή -τις αυτονόητες για μια δημοκρατία- κυρώσεις;

Παίρνοντας παράδειγμα από τις ΗΠΑ (https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_States_sanctions), η κυβέρνηση όφειλε να παγώσει τα εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας περιουσιακά στοιχεία της Shell και των αλλοδαπών συνεργατών και να παγώσει τα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία τυχόν συνεργατών της με ελληνική υπηκοότητα.

Αυτό πρέπει να κάνει έστω και σήμερα.

Εκτός και αν τους κρατάνε.

Εκτός και αν η κυβέρνηση λειτουργεί αγκαλιά με συμφέροντα που συμβάλλονται με τον εχθρό, δηλαδή αν είναι μπροστινή ανθελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αν δεν επιβληθούν αυτές οι κυρώσεις, δεν θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ευλόγως κάτι αδιανόητα εξωφρενικό, όπως λ.χ. ότι υπάρχει άνθρωπος στο Μαξίμου που χειρίζεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκ μέρους αυτών των συμφερόντων;

Δεν θέλουμε καν να διανοηθούμε ότι θα μπορούσαν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα, γι αυτό και περιμένουμε να διαβάσουμε το ΦΕΚ της Δευτέρας με τις κυρώσεις.

Εκτός και αν όντως συμβαίνουν...

Anaconda


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]