Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο τρόμος του Ερντογάν


Ο Ταγίπ Ερντογάν είχε μάθει τόσα χρόνια -και ειδικά τα τελευταία- να είναι το αγαπημένο παιδί της Δύσης, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε δεόντως προσπαθώντας να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία.

Τώρα, όμως, με την ξεκάθαρη εμπλοκή της Γαλλίας στο παιχνίδι και τον Εμανουέλ Μακρόν απέναντι του, με τις εξελίξεις να τρέχουν μετά και την ιστορική συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δύο χωρών που τάσσονται ανοιχτά εναντίον του που έγινε μάλιστα με τις ευλογίες των Ηνωμένων Πολιτειών, αρχίζει και τον λούζει κρύος ιδρώτας.

Σας αποκαλύπτουμε τώρα ότι στην ιδιότυπη αυτή συμμαχία, ετοιμάζεται να προχωρήσει και το Μπαχρέιν.

Και ο εφιάλτης του Ερντογάν έχει ένα όνομα: Ναυαρίνο*.


Η αρχή του τέλους της οθωμανικής αυτοκρατορίας δηλαδή, αφού τώρα συνειδητοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος, πως το λάθος του να ανοίξει μέτωπο στη θάλασσα, που παραδοσιακά γινόταν ο υγρός τάφος των Τούρκων, μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Βλέποντας λοιπόν την κάθοδο της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, την αδυναμία του να εγκαθιδρύσει τα καθεστώτα αρεσκείας του σε Συρία, Αίγυπτο αλλά και Λιβύη, τα κράτη της Μεσογείου να στρέφονται σιγά-σιγά εναντίον του, ο εφιάλτης της ναυμαχίας του Ναυαρίνου (1827) κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη από πάνω του.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]