Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αυτοκρατορία του κακού και το επαναλαμβανόμενο λάθος των Γερμανών


Σύμφωνα με τους θεολόγους η μεγαλύτερη επιχείρηση παραπλάνησης του διαβόλου είναι εκείνη που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει και ότι τελικά αυτός (ο διάβολος) κρύβεται στις λεπτομέρειες. Προσπαθούν, για παράδειγμα να πείσουν οι Τούρκοι και οι φίλοι τους ότι δεν υφίσταται τουρκική επιθετικότητα. Το κακό είναι ότι ο διάβολος εδώ έχει εγκαταλείψει τις λεπτομέρειες και τις προφάσεις και έχει βγει κρουαζιέρα στα ανοικτά της Μεσογείου.

Είναι έτοιμη η Ευρώπη να αποδεχτεί ένα νέο Ιράν στα σύνορά της; Η αλήθεια είναι ότι το Ιράν είναι μια σχετικά αθώα περίπτωση σε σχέση με την Τουρκία. Κι αυτό διότι δεν υπάρχουν ιρανικές στρατιές μεταναστών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σε αντίθεση με τους Τούρκους μετανάστες που έχουν δημιουργήσει ισχυρές κοινότητες στις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά και αυτό δίνει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα στον Ερντογάν για να διαδώσει το μήνυμά του στον υπόλοιπο κόσμο. Με άλλα λόγια το τουρκικό Ιράν δεν θα περιοριστεί στα σύνορα της Τουρκίας. Θα επεκταθεί με την ταχύτητα του φωτός στο κέντρο της Ευρώπης.

Η «αυτοκρατορία του κακού» ως όρος έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από την Δύση στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια των ηγετών της να δικαιολογήσουν στους φορολογούμενούς τους τις πανάκριβες πολεμικές επιχειρήσεις τύπου «καταιγίδας της ερήμου». Το αποτέλεσμα είναι η ισχύς του μηνύματος να έχει με τον καιρό αποδυναμωθεί, εξαιτίας της συνεχούς και άσκοπης χρησιμοποίησής του. Κι όμως! Στην περίπτωση των ισλαμιστών της Τουρκίας έχει την απόλυτη εφαρμογή. Θα έλεγε κανείς ότι εφευρέθηκε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο!


Την πρώτη φορά οι στρατιές του Σουλτάνου σταμάτησαν έξω από την Βιέννη. Αυτή την φορά δεν χρειάζεται να διανύσουν μία τόσο μεγάλη διαδρομή και μάλιστα με τα πόδια. Βρίσκονται ήδη εντός των τειχών! Ο Ερντογάν έχει εργαστεί σκληρά για το σχέδιό του για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Έχει επενδύσει στους αδελφούς μουσουλμάνους και στην Χαμάς. Με αυτό το δεδομένο η Δύση δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν έχει δώσει μόνο άσυλο και διαβατήρια σε τρομοκράτες. Το χειρότερο είναι ότι έχει συνεργαστεί μαζί τους.

Οι Γερμανοί εθελοτυφλούν. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Φοβούμενοι για την τύχη των επενδύσεών τους στην Τουρκία δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο που δημιουργείται. Ο μουσουλμάνος είναι ο πιστός σε μία θρησκεία και είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να πιστεύει στον Θεό που επιθυμεί. Τα ισλαμικά καθεστώτα, όμως, τύπου Ιράν και ISIS, έχουν στόχο να μετατρέψουν τον πλανήτη σε ένα απέραντο φρενοκομείο. Στο κλαμπ των φανατικών προστίθεται πλέον και η Τουρκία. Το ερώτημα είναι πότε η Δύση θα αποφασίσει να την αντιμετωπίσει. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ήδη αργά…

Οι «διαφορές» με την Ελλάδα είναι για την Τουρκία ένα μικρό μόνο μέρος από το μενού των διεκδικήσεων της ισλαμικής Τουρκίας. Ακόμη κι αν εξαναγκαστεί με κάποιον τρόπο να κλείσει έστω και προσωρινά την πόρτα της Κολάσεως που έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες στην περιοχή, η Δύση δεν θα έχει λύσει το πρόβλημά της με την Τουρκία του Ερντογάν. Θα την ξαναβρεί μπροστά της με τις ίδιες μαξιμαλιστικές αντιλήψεις στην Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στα Βαλκάνια. Η Τουρκία του Ερντογάν δεν είναι ένα κακομαθημένο παιδί που πρέπει να πάρει κάτι τις για να ικανοποιήσει τα «θέλω» του. Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να πετύχει εκεί που άλλοι απέτυχαν. Ο στόχος του δεν είναι να ξεπεράσει τον Κεμάλ Ατατούρκ. Αυτό το έχει ήδη καταφέρει ξεθεμελιώνοντας το κοσμικό κράτος του Ατατούρκ. Ο αντικειμενικός του στόχος είναι μία νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι τα σύνορα της... καρδιάς του, τα οποία ξεπερνούν τα παλιά σύνορα. Και κυρίως να λύσει τους λογαριασμούς του παρελθόντος. Αν ο Σουλεϊμάν δεν είχε χάσει το 1529 στην Βιέννη…

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]