Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Η τουρκική φασιστική θρασύτητα δεν έχει κανένα όριο”


Γράφει ο Δημήτρης Σπάθας

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπ. Εξωτερικών, επιτίθεται ανερυθρίαστα και θρασύτατα εναντίον Κύπρου, Ελλάδας και Γαλλίας εν όψει της διεξαγωγής κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στα νότια της Κύπρου. Η προκλητική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η προσγείωση των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου με το πρόσχημα μιας άσκησης με την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ιταλία και την Ελλάδα και η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη με τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο»

Η φασιστική θρασύτητα και το ψεύδος που εκπέμπει προς την διεθνή κοινότητα αφορά την επίκληση της δήθεν παραβίασης των συμφωνιών του 1960, προφανώς για την Κύπρο (Συνθήκη Ανεξαρτησίας) την οποία παραβίασε και παραβιάζει-διαρκές έγκλημα- με την εισβολή και κατοχή του 38% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον Ιούλιο του 1974, η Τουρκία, με πρόσχημα την διαφύλαξη της…. Ανεξαρτησίας της Κύπρου, ως εγγυήτρια δύναμη, μετά το χουντικό πραξικόπημα κατά του νόμιμου Προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, εισέβαλε και κατέχει παράνομα το έδαφος της. Ήδη δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη «Κυπριακής Δημοκρατίας» και προβαίνει σε συνεχείς στρατιωτικές ενέργειες επικυριαρχίας εφ' όλης της Κύπρου. Παρ’ όλα αυτά τολμά να κατηγορεί την Γαλλία, ιδιαίτερα, Ιταλία Κύπρο και Ελλάδα (που είναι εγγυήτρια χώρα, ας μην το ξεχνάμε) γιατί καθόλα νόμιμα προβαίνουν σε στρατιωτικές ασκήσεις προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο.


Μα θα μου πείτε όλα αυτά είναι πολύ γνωστά και αναμφισβήτητα. Όμως πράγματι είναι; Ενώ η Τουρκία έχει αναστατώσει όλη την Ανατ. Μεσόγειο και απειλεί την ειρήνη και σταθερότητα της περιοχής με αιχμή την ελληνοτουρκική διαμάχη, ουδείς από τις «Μεγάλες Δυνάμεις» αλλά και τα δύο ελληνικά κράτη, υπομνηματίζει το διαρκές έγκλημα της παράνομης κατοχής της Κύπρου και της παραβίασης κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου. Γιατί, μήπως από εκεί δεν ξεκίνησε και αναπτύχθηκε η τουρκική επιθετικότητα όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα αναβαθμιζόμενη διαρκώς;

Όμως πέρα από τους άμεσα εμπλεκόμενους σ’ αυτή την διαμάχη (Κύπρος- Ελλάδα- Τουρκία) αναρωτιέται κανείς δεν αφορά άμεσα τις διαχρονικά «Μεγάλες Δυνάμεις» το νέο Ανατολικό Ζήτημα; Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον αυτές οι «Δυνάμεις» αποδέχονται την αναβίωση μιάς νέο-οθωμανικής Τουρκίας που όπως φαίνεται επιθυμεί να γίνει πόλος συσπείρωσης του φανατικού ισλαμισμού, με σαφείς αναφορές κατά του λεγόμενου «Δυτικού κόσμου». Ας μην μας διαφεύγει ότι στην πίσω αυλή μεταξύ Ρωσίας και Κίνας απλώνονται μεγάλες μουσουλμανικές χώρες με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί φυλετικές και θρησκευτικές σχέσεις και φιλοδοξεί να τις ποδηγετήσει κάποια στιγμή προς άγνωστη κατεύθυνση. Τόσο η «Δύση» όσο και η Ρωσία ας μην αφήσουν να ισχυροποιηθεί τόσο το τουρκικό φασιστικό μόρφωμα, όπως έγινε με τους γερμανούς ναζιστές, γιατί θα κοστίσουν ανυπολόγιστα στην ανθρωπότητα. Η συνεχής ανοχή της παραβίασης κάθε διεθνούς νομιμότητας, στο όνομα εξυπηρέτησης επί μέρους κρατικών και οικονομικών συμφερόντων, μπορεί να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου που θα οδηγήσει τα πλοία σε άγνωστα νερά. Ας μην κρύβονται λοιπόν οι «Δυνάμεις» πίσω από την φανερή ελληνοτουρκική διαμάχη και θεωρούν ότι με υποχώρηση της Ελλάδας θα κατευνάσουν και αυτοί τον τουρκικό ισλαμοφασισμό. Χρειάζεται να πάρουν όλοι στα σοβαρά το φαινόμενο Ερντογάν!

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]