Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Telegraph: Ο Ερντογάν ρίχνει σπίρτο στο ξερό προσάναμμα του θρησκευτικού μίσους


Το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Telegraph αναφέρεται στην απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημειώνοντας ότι “οι άνθρωποι στη Βρετανία ίσως δε συνειδητοποιούν πόσο προκλητική είναι αυτή η απόφαση”.
Και συνεχίζει:
“Αλλά χριστιανικές ορθόδοξες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ρωσία, είναι βαθιά αναστατωμένες. Η Κωνσταντινούπολη είναι η έδρα της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας. Για να καταλάβουμε τα συναισθήματά τους, θα πρέπει να φανταστούμε να καλείται ο κόσμος σε προσευχή από έναν μιναρέ που θα είναι τοποθετημένος στην κορυφή του καθεδρικού ναού του Καντέρμπουρι.”
Το άρθρο έγραψε ο Charles Moore, εκ των βασικών αρθρογράφων, πρώην αρχισυντάκτης της Telegraph και του Spectator. Φέρει τίτλο: “Ο Πρόεδρος Erdogan ρίχνει σπίρτο στο προσάναμμα του θρησκευτικού μίσους”. (President Erdogan is throwing a match on the dry kindling of religious hatred)


“Ο Πρόεδρος Erdogan εξέδωσε δύο δηλώσεις σχετικά με την απόφασή του για εξωτερική κατανάλωση, μία στα Αγγλικά και μία στα Αραβικά. Η οπτική εντύπωση που δίνεται τις κάνει να μοιάζουν ίδιες. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Ενώ η αγγλική έκδοση κάνει λόγο για “κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας”, η αραβική έκδοση επιδοκιμάζει την “αναβίωσή” της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού. Αυτό ‘ανάβει τη φωτιά της ελπίδας’ για σπουδαία τζαμιά από τη Μπουχάρα του Ουζμπεκιστάν ως την Ανδαλουσία της Ισπανίας, και για το Αλ Άκσα, το επίμαχο τζαμί της Ιερουσαλήμ, λέει ο σημερινός ‘χαλίφης’. Αυτό είναι ένα ‘ιερό μονοπάτι’, λέει ο ‘άγιος Recep’, καθώς ρίχνει σπίρτο στο ξερό προσάναμμα του θρησκευτικού μίσους.”
“Η Αγία Σοφία είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Η Unesco προειδοποιεί να μη γίνουν μη εγκεκριμένες αλλαγές στο κτίριο. Αλλά ο Erdogan επικαλείται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας του. Η κυρίαρχη, πουριτανική εκδοχή του Ισλάμ που πρεσβεύει δεν ανέχεται την απεικονιστική τέχνη. Υποψιάζεται κανείς ότι ο κόσμος θα μείνει να παρακολουθεί αβοήθητος τον αφανισμό των τοιχογραφιών – και της ανεκτικότητας,” 
καταλήγει το άρθρο.

Telegtraph
HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ενώ η αγγλική έκδοση κάνει λόγο για “κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας”, η αραβική έκδοση επιδοκιμάζει την “αναβίωσή” της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού. Αυτό ‘ανάβει τη φωτιά της ελπίδας’ για σπουδαία τζαμιά από τη Μπουχάρα του Ουζμπεκιστάν ως την Ανδαλουσία της Ισπανίας, και για το Αλ Άκσα, το επίμαχο τζαμί της Ιερουσαλήμ, λέει ο σημερινός ‘χαλίφης’."


    Τον "σουλτανο" τον επιβραβευουν και οι ιδιοι οι Παλαιστινιοι:

    "Η Χαμάς ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ για την μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί...!!!"

    https://www.ksipnistere.com/2020/07/blog-post_169.html

    "Ισλαμιστές κατά Ελλάδας! ''Πέφτουν'' εντελώς οι μάσκες για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι πήραν θέση υπέρ Ερντογάν για την Αγία Σοφία. Αυτά πρέπει να τα βλέπουν κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, οι οποίοι στηρίζουν είτε την Παλαιστινιακή Αρχή, είτε την Χαμάς.

    Μάλιστα πριν λίγες ημέρες είδαμε και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φοράνε και... τα μαντηλάκια της ''αντίστασης'', διαμαρτυρόμενοι υπέρ της Παλαιστίνης έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ!

    Η ανακοίνωση της Χαμάς:

    ''Το κίνημα της Χαμάς υποστηρίζει την απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία. Η μετατροπή από μουσείο σε τζαμί είναι μια υπερήφανη στιγμή για όλους τους μουσουλμάνους'' αναφέρει το γραφείο Τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Ο Ραφάτ Μούρα, εκπρόσωπος της οργάνωσης, τόνισε ότι η απόφαση δημιούργησε «θλίψη» σε ορισμένες ομάδες του αραβικού κόσμου.

    "Δεν τους έχουμε δει ποτέ να ανησυχούν για τις επιθέσεις των Σιωνιστών εναντίον μας (έτσι αποκαλούν τους Ισραηλινούς). Ο Μούρα επίσης τόνισε ότι η απόφαση εμπίπτει στα δικαιώματα κυριαρχίας της Τουρκίας!

    ''Αυτή η κίνηση δείχνει την αυτοπεποίθηση της Τουρκίας και τη θέση της στη διεθνή σκηνή'', πρόσθεσε"


    Μια λεξη ΜΟΝΟ για τους Παλαιστινιους, που πιστευουν αφελως οτι θα τους "σωσει" ο

    "σουλτανος": ΚΡΙΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]