Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Süddeutsche Zeitung κατακεραυνώνει τον Ερντογάν


Δεν ικανοποιείται με τον ρόλο μίας περιφερειακής δύναμης

Η Süddeutsche Zeitung εστιάζει στα τουρκικά σχέδια για τη Λιβύη. Σε άρθρο της με τίτλο “Η Τουρκία προελαύνει στη Λιβύη”, η εφημερίδα του Μονάχου επικαλείται στοιχεία της Arab Weekly, σύμφωνα με τα οποία οι δύο χώρες έχουν ήδη συνάψει συμφωνία για τη μόνιμη εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων.

Ωστόσο:
“Πόσο εκρηκτική γίνεται η κατάσταση στο μέτωπο μετά την ανάμειξη τόσων πολλών ξένων δυνάμεων, αλλά και πόσο αβέβαιη μπορεί να είναι η Τουρκία για την τωρινή στρατιωτική της υπεροχή, απέδειξε την Παρασκευή η αεροπορική επιδρομή ‘αεροσκαφών αγνώστου ταυτότητας’ κατ’ εντολή του στρατηγού Χαφτάρ στην αεροπορική βάση Αλ Βατίγια, κοντά στην Τρίπολη. Χάρη στη βοήθεια της Τουρκίας η κυβέρνηση εθνικής ενότητας είχε καταλάβει τον Μάιο τη βάση αυτή, για την οποία τώρα προβλέπεται μείζων ρόλος στα σχέδια περί μόνιμης παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων. Φαίνεται ότι στη νυχτερινή επιδρομή καταστράφηκαν τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Χωκ, που δεν είχαν εγκατασταθεί ακόμη”.

Αναφερόμενος στις φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει τα εξής, σε σχόλιό της:
“Αυτός ο πρόεδρος δεν ικανοποιείται με τον ρόλο μίας περιφερειακής δύναμης, η οποία θα αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Δεν αρκεί ο ρόλος του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο και την κεντρική Ασία, όπως προέκυψε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Λέγεται ότι στον μουσουλμανικό κόσμο ο Ερντογάν βλέπει την Τουρκία ως ηγετική δύναμη, αντίστοιχη με την πρώην Οθωμανική Αυτοκρατορία”.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]