Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: «Τον Ιούλιο έρχεται γερό μάθημα σε Αίγυπτο και ΗΑΕ»!


Σε ρυθμούς πολεμικής αναμέτρησης κινήθηκαν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για την επίθεση που πραγματοποίησαν αεροσκάφη των ΗΑΕ στην αεροπορική βάση αλ-Ουατίγια, όπου καταστράφηκαν τουρκικά συστήματα Hawk.

Σύμφωνα με αυτές, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατονόμασε Αίγυπτο και ΗΑΕ ως τους υπευθύνους για την αεροπορική επίθεση λέγοντας πως η Τουρκία θα δώσει ένα γερό μάθημα σε αυτές τις χώρες ενώ απείλησε και Γαλλία και Ρωσία, λέγοντας πως σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει απάντηση και σε αυτές τις χώρες!

«Έρχεστε και επιτίθεστε στην βάση αλ-Ουατίγια. Το μεγάλο μάθημα στην Αίγυπτο και τα ΗΑΕ έρχεται τον Ιούλιο, καθώς οι δύο αυτές χώρες πέρασαν ένα όριο το οποίο δεν είναι πλέον αποδεκτό», είπε ο Ακάρ, για να προσθέσει:

«Την επόμενη ημέρα είπατε ότι τα αεροσκάφη αυτά ήταν MiG. Η Ρωσία λέει δεν ήταν δικά μου, δεν έχω εκεί πιλότους για να πετούν τα MiG-29. Άρα ποιος τα πέταξε εάν ήταν αυτά; Θέλεις πεπειραμένους πιλότους και δεν υπάρχουν τέτοιοι στην Λιβύη. Ξέρουμε ποιών ήταν αυτά τα αεροπλάνο. Καταφέραμε και το βρήκαμε, από την τεχνολογία μας. Θα σας δώσουμε ένα γερό μάθημα και σε δεύτερο χρόνο και στην Γαλλία και την Ρωσία».


Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου υπουργού έρχονται την ίδια ώρα που η Αίγυπτος αποφάσισε την αλλαγή του ονόματος του υπουργείου Άμυνας σε μια συμβολική, πλην όμως ουσιαστική κίνηση, η οποία σημαίνει μάλλον επερχόμενη σύγκρουση.

Έτσι το «υπουργείο Άμυνας» μετονομάζεται πλέον σε «υπουργείο Πολέμου».

Το πόσο ουσιαστική είναι αυτή είναι καταδεικνύεται από το γεγονός, ότι την τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο ήταν κατά την διάρκεια του πολέμου των 6 ημερών με το Ισραήλ (Αραβοϊσραηλινός Πόλεμος του 1967).

Τότε βέβαια τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά για την Αίγυπτο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το αποτέλεσμα θα είναι και το ίδιο τώρα.

Στο μεταξύ μάλλον με αεροσκάφη του LNA αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε νέα επίθεση κατά μισθοφόρων της Άγκυρας στην Λιβύη.

DefenceNet


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]