Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Πόρνες στην Αγιά Σοφιά”; Δεν θα τολμούσε ούτε ο “προφήτης”…!


Τούρκος “ιστορικός” αναρωτήθηκε, δημοσίως, αν μπορεί να υπάρχουν “πόρνες” στο τζαμί της Αγιά Σοφιάς, εννοώντας τις τοιχογραφίες στον ναό σύμβολο της Χριστιανοσύνης. Αδυνατώντας να παρακολουθήσουμε το πολιτισμικό υπόβαθρο υπανθρώπων, αποφασίσαμε να απαντήσουμε κόσμια…

Όταν οι δύο Έλληνες αρχιτέκτονες Ανθέμιος και Ισίδωρος έκτιζαν τον περιώνυμο της Αγίας του Θεού Σοφίας με εντολή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, ο οποίος εγκαινιάστηκε το 537 μ.Χ., ούτε στην πιο νοσηρή ονειροφαντασία δεν υπήρχαν οι πρόγονοι του άξεστου στον κατάλογο των κρατών.

Μια ορδή ήταν και έτρωγαν ωμό κρέας ζεσταμένο στα καπούλια των αλόγων, όπως οι Ούννοι πατέρες τους. Το να επιτίθεται ένας κρετίνος στον βυζαντινό πολιτισμό που έλαμψε για 1.000 χρόνια μέσα στο σκοτάδι του Μεσαίωνα, ούτε ο Αλλάχ, ούτε ο “προφήτης” δεν το θέλει. Και ο ίδιος ο Μωάμεθ έδειχνε σεβασμό. Το κοράνι το ίδιο.

Αλλά ο Μωάμεθ απευθυνόταν σε Άραβες, ανθρώπους δηλαδή που επηρεάστηκαν, παρά τον φανατισμό τους, από τον πολιτισμό και την λάμψη των εχθρών τους, όχι σε ημιάγριους της στέπας που αδυνατούν κυριολεκτικώς να εκπολιτιστούν ακόμα και τον 21ο αιώνα.


Δυστυχώς, οι Τούρκοι αδυνατούν να συμφιλιωθούν με την ιστορία τους που θα ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα. Μια ιστορία που έχει καταγράψει κλοπή και σφαγή, μέχρι στιγμής ανάξιοι για οτιδήποτε μεγάλο και διαχρονικό. Μόνο αίμα και αρπαγή.Κατά συνέπεια, τα συμπλέγματα έχουν ερμηνεία.

Τι έχουν άραγε να επιδείξουν πέραν των ελληνικών μνημείων στα ελληνικά χώματα που άρπαξαν και αποκαλούν “πατρίδα” τους; Τι έφτιαξαν μονάχοι; Βάρβαροι ήταν και δυστυχώς κατά πλειοψηφία παραμένουν. Όσο εκτιμά ένα βόδι ένα τεχνούργημα άλλο τόσο το εκτιμά φαίνεται και ένας δήθεν ιστορικός.

Η Αγιά Σοφιά δεν είναι κάτι απλό. Είναι το σύμβολο ενός λαού, μιας πίστης, μιας αληθινής πατρίδας. Γι’ αυτό προσπαθεί να την ταπεινώσει κάθε ανόητος. Μπορεί όμως οποιοδήποτε ανθρωπάκι να τα βάλει με τους αιώνες; Μπορεί να ταπεινώσει και ντροπιάσει οτιδήποτε πέραν του ίδιου του λαού του με τις δηλώσεις τσου;

Είναι τόσο μικρός και ασήμαντος που όταν αναχωρήσει από τον μάταιο τούτον κόσμο κανείς δεν θα τον θυμάται. Άρα ίσως κακώς ασχοληθήκαμε. Μπορεί να πει κανείς το ίδιο και για τη Αγιά Σοφιά;

Defence-Point



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]