Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο τουρκικό παιγνίδι - παγίδα


Αναστολή επιχειρήσεων για ένα μήνα στη Μεσόγειο ενόψει …«διαλόγου»!

Η Τουρκία ίσως αναστείλει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή διαλόγου με την Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Ιμπραήμ Καλίμ, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο κ. Καλίν ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει ζητήσει να ανασταλούν οι επιχειρήσεις ώς ένα εποικοδομητικό μέτρο για διαπραγματεύσεις. Και το ερώτημα που τίθεται αβίαστα είναι τι θα συμβεί αν η Ελλάδα απορρίψει τα απαράδεκτα αιτήματα της Τουρκίας. Και το άλλο ερώτημα που τίθεται είναι αν η Τουρκία θα αποχωρήσει και από την κυπριακή ΑΟΖ.

Στις δηλώσεις του, ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε ότι ο γερμανικός Τύπος υπερέβαλε λίγο, δεν φτάσαμε στα πρόθυρα του πολέμου. “Αλλά η κ. Μέρκελ συνέβαλε εποικοδομητικά”.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι “η Ελλάδα είναι συνοριακός μας γείτονας και έχουμε ιστορικές σχέσεις. Πρέπει να δούμε πως πρέπει να βελτιώσουμε αυτή την περιοχή μαζί χωρίς διαμάχες. Το κύριο πρόβλημα εδώ είναι το κενό που υπάρχει σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας προβλέπει διμερή επίλυση των διαφορών μεταξύ των χωρών. Εάν σκέφτεστε το Καστελόριζο με βάση τις κανονικές συνθήκες, μας φυλακίζετε στον κόλπο της Αττάλειας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε χωρίς όρους και προϋποθέσεις”, ανέφερε.


Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα να αναβάλουν για ένα μήνα τις σεισμικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ιμπραχίμ Καλίν απάντησε πως “όταν κυκλοφόρησε η τελευταία NAVTEX η Ελλάδα αντέδρασε υπερβολικά. Το σημείο που το Ορούτς Ρέις σχεδιάζεται να κάνει έρευνες απέχει 180 χλμ από το Καστελόριζο”.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε πως “ο Πρόεδρός μας (Ερντογάν) δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν είπε να περιμένουμε κι εμείς ένα χρονικό διάστημα. Εδώ ο βασικός σκοπός του προέδρου μας είναι να είμαστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά στις διαπραγματεύσεις”.

Σημειώνεται ότι τις προθέσεις της Αγκυρας για μείωση της έντασης στη Μεσόγειο για ένα μήνα αποκάλυψε η Ισπανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονζάλες Λάγια η οποία έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα.

Reuters
HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]