Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα μεταφέρει το κέντρο βάρους στη Λιβύη


Τελεσίγραφο στον Χαφτάρ για Σύρτη και αλ Τζούφρα

Γράφει ο Γεράσιμος Χουντάλας

Η φιλότουρκη, πλην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, την ΕΕ, τις ΗΠΑ κλπ., κυβέρνηση της Τρίπολης στην Λιβύη, ουσιαστικά η Αγκυρα, απηύθυνε τελεσίγραφο σήμερα στις δυνάμεις του Χ.Χαφτάρ και ζήτησαν την «ειρηνική παράδοση της παραλιακής πόλης Σύρτης και της αεροπορικής βάσης αλ Τζούφρα, νοτιότερα εντός δέκα ημερών».

Ο επικεφαλής της επιχείρησης, ταξίαρχος Αμπντούλ Χάντι Ντάρα, δήλωσε ότι «Ο Στρατός μας επιθυμεί να απελευθερώσει ειρηνικά την Σύρτη, όπως απελευθέρωσε την αλ Ουατίγια και την Ταρχούνα προκειμένου να μην χυθεί άλλο αίμα Λίβυων».

«Ομως», όπως συνέχισε, «θα επιτεθούμε εάν αποτύχουν ειρηνικά μέσα»

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, Μουχαμάντ Ουανούνου, δήλωσε ότι «Οι δυνάμεις μας κινούνται ανατολικά και βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης Σύρτης, αναμένοντας οδηγίες για την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης Μονοπάτι της Νίκης (Path of Victory)».

Περίπου χίλιοι μισθοφόροι, βασικά Τουρκμένοι, έχουν προωθηθεί ανατολικά, ενώ η Άγκυρα έχει μεταφέρει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης μέσω πλοίων και μεταφορικών αεροσκαφών.
Επιπλέον δύο χιλιάδες μαχητές του GNΑ, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.


Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος του Ύπατου Συμβουλίου του Κράτους, Khaled Al-Mishri, και ο Πρόεδρος του αντιπάλου Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Τομπρούκ, Aguila Saleh, διεξάγουν ξεχωριστές συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Μαρόκου Ραμπάτ αναζητώντας συμμάχους καθώς η Αλγερία και η Τυνησία έχουν λάβει θέση στο φιλοτουρκικό στρατόπεδο.


ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]