Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του Στρατηγού Φλώρου και στην άμυνα της χώρας;


Η ελληνοτουρκική σύγκρουση έρχεται, αλλά υπάρχει σοβαρή ρωγμή
Ποιος και γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ροή πληροφοριών πριν μια σύγκρουση;
Ποιος τολμά να κάνει αλλαγές σε ένα σχήμα άμυνας που έχει αποδείξει ότι αποδίδει;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Η ασφάλεια και η άμυνα κάθε χώρας στηρίζονται σε ένα πλήθος παραμέτρων, που λειτουργούν και συνεργούν στο να εξασφαλισθεί η ακεραιότητά της. Ο παράγοντας που ξεχωρίζει, και με διαφορά, από όλους τους άλλους, είναι οι πληροφορίες. Για την συλλογή των πληροφοριών, κάθε χώρα, δημιουργεί ένα πλέγμα συνεργαζόμενων υπηρεσιών, οι οποίες με διάφορα μέσα ή και ανθρώπους φροντίζουν να συγκεντρώνουν έγκαιρα απόρρητες πληροφορίες άμεσα συνδεόμενες με σημεία ενδιαφέροντος, τις οποίες μεταφέρουν τάχιστα (αν όχι άμεσα) στην πολιτική και την στρατιωτική διοίκηση της χώρας, προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να κινηθούν καταλλήλως… Χωρίς πληροφορίες που την αφορούν, μία χώρα δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις βασικές της ανάγκες και, κυρίως, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ακεραιότητά της…

Το διάστημα που διανύουμε, χαρακτηρίζεται από πολλούς –ειδικούς και μη- ως ιδιαίτερης κρισιμότητας, ως προς τα ελληνοτουρκικά. Προ ολίγων μόλις ημερών, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με την σοβαρή πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία. Στο διάστημα αυτό, με ευθύνη κυρίως της στρατιωτικής ηγεσίας και του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρέθηκαν προ πολλαπλών εκπλήξεων και διαπίστωσαν πως δεν ήταν δυνατό να υπερκεραστούν τα «κρίσιμα σημεία» του σχεδίου τους, ενώ ταυτόχρονα διαπίστωναν πως όλες οι κινήσεις τους είχαν προβλεφθεί από την ελληνική πλευρά.

Αποτέλεσμα, του «θαλάσσιου τείχους» που έστησε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ήταν η υποχώρηση όλων των τουρκικών πλοίων και η διενέργεια έκτακτων κρίσεων στο τουρκικό στράτευμα. Η διοίκηση του Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνου Φλώρου, επέδειξε όχι μόνο την άρτια οργάνωσή της, αλλά και την αποφασιστικότητα του Ελληνικού Πενταγώνου, των αξιωματικών και πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού, στο να αντιμετωπιστεί μια ελληνοτουρκική κρίση με τέτοιο τρόπο που να εξαναγκάσει τον «ανυποχώρητο σουλτάνο» να ανακρούσει πρύμνα και να διατάξει οπισθοχώρηση προ ενός προδιαγεγραμμένου ναυτικού ολέθρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ούτε τα τουρκικά υποβρύχια κατόρθωσαν να κινηθούν χωρίς να γίνουν αντιληπτά, ενώ –σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο συνόδευε το κάθε τουρκικό υποβρύχιο.


Ο συνδυασμός λειτουργίας έμπειρων στελεχών – αξιωματικών και πληρωμάτων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατέληξε σε άψογα αποτελέσματα, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη κλιμάκωση, η οποία όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει να έρθει. Η περίοδος του ενός μηνός που ανακοίνωσε η Τουρκία για την ετοιμασία διαλόγου με την Ελλάδα, αφορά στην κυριολεξία, μια προσπάθεια ανασύνταξης, αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού της τουρκικής πλευράς, η οποία επιθυμεί να δημιουργήσει εκπλήξεις και τετελεσμένα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αλλά κυρίως, στον χώρο του Αιγαίου.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία στην επόμενη απόπειρά της να πλήξει την ελληνική κυριαρχία θα επιχειρήσει να κερδίσει όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία. Δηλαδή, να βρεθεί κερδισμένη στον ζωτικό χώρο που ο Ερντογάν ονομάζει «Γαλάζια Πατρίδα», χώρο που βρίσκεται μέσα στην ελληνική ΑΟΖ και που αποτελεί στρατηγικό στόχο να «μεταφερθεί» στην τουρκική επικράτεια. Χώρος, που όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκονται άφθονα και πλουσιότατα ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία θέλει να κατακτήσει ο Ερντογάν, για να τροφοδοτήσει ενεργειακά την ανάπτυξη της τουρκικής βιομηχανίας και οικονομίας, αλλά και για να μετατρέψει την Τουρκία σε χώρα παραγωγό ενέργειας και ενεργειακό τροφοδότη μίας σειράς ευρωπαϊκών χωρών.

Το διακύβευμα, λοιπόν, τόσο για την Τουρκία, όσο και για την Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και αφορά το μέλλον και των δύο χωρών. Η σύγκρουση θεωρείται βέβαιη και κανείς δεν μπορεί να «συμμαζέψει» τον «σουλτάνο Ερντογάν» από το να διεκδικήσει τον ρόλο του κυρίαρχου στην περιοχή αυτή της Μεσογείου. Οποιαδήποτε ήττα της Τουρκίας στον συγκεκριμένο χώρο της Μεσογείου ισοδυναμεί με κατάρρευση του νέο-οθωμανικού οράματος του Ερντογάν και ουσιαστικά περιθωριοποίησης της Τουρκίας.

Για την επικείμενη σύγκρουση, ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όλα δείχνουν πως έχει προετοιμάσει την άμυνα της Ελλάδας με τον καταλληλότερο τρόπο.
Τα νησιά επί των ελληνοτουρκικών συνόρων θεωρούνται απόρθητα φρούρια.
Ο Έβρος «βλέπει ταψί» την Ανατολική Θράκη και, φυσικά, σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων όλες τις κινήσεις του τουρκικού στρατού.
Στον αέρα, οι ιπτάμενοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε καθημερινή βάση αποδεικνύουν πως ο ουρανός του Αιγαίου είναι ελληνικός και δείχνουν (όχι πάντα με ευγενικό τρόπο) την πόρτα εξόδου σε όσα τουρκικά μαχητικά επιχειρήσουν να «καυγαδίσουν» μαζί τους.
Στην θάλασσα, το επίπεδο εκπαίδευσης, γενικότερης κατάρτισης και, κυρίως, το φρόνημα των αξιωματικών και των πληρωμάτων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, δείχνουν πως η Τουρκία θα έχει σημαντικό πρόβλημα και κινδυνεύει με συντριβή εάν τολμήσει να παραβιάσει σε οποιοδήποτε σημείο και με οποιοδήποτε τρόπο την ελληνική επικράτεια και κυριαρχία.

Όλοι και όλα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν με «πλούσια δώρα» εκείνους που θα επιχειρήσουν κατά της Ελλάδας. Κάτι όμως, δείχνει να μην πηγαίνει καλά. Τις προηγούμενες ημέρες, ψηφίστηκε η μεταφορά συγκεκριμένης μονάδας, της ΔΥΠ, της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) στο ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη άμυνα της χώρας.

Μόλις σήμερα, όμως, με διαταγή του ΓΕΕΘΑ τα στελέχη κρίσιμου σχηματισμού στο εξωτερικό, πρώην ΕΥΠ νυν ΓΕΕΘΑ, διατάχθηκαν να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στην ΕΥΠ, και τις θέσεις τους αναλαμβάνουν να λειτουργήσουν στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η μονάδα αυτή είναι εκείνη που σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέγραψε σήμα κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από τουρκικό μαχητικό, είναι η μονάδα που παρακολουθεί τα σήματα (όχι απαραίτητα ψηφιακά) της τουρκικής πλευράς και η οποία ενημερώνει εγκαίρως για επικείμενες κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη γεωπολιτική μας περιοχή…
Από ότι πληροφορούμαστε, δυστυχώς, δεν υπάρχουν στελέχη στο ελληνικό στράτευμα που να μπορούν να αντικαταστήσουν (ιδιαίτερα στον κρίσιμο αυτό σχηματισμό του εξωτερικού) και με απόλυτη επάρκεια να εξασφαλίσουν την συνέχιση της επιτυχούς λειτουργίας κομβικών σημείων έγκαιρης πληροφόρησης - ενημέρωσης της Ελλάδας.

Ο Αρχηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως ξέρει να φέρνει εις πέρας τις αποστολές που αναλαμβάνει και, επίσης, έχει αποδείξει στον μέγιστο βαθμό πως έχει απόλυτη αίσθηση της ευθύνης που του έχει δοθεί από την Πολιτεία, στο να εξασφαλίσει την μη παραβίαση της ελληνικής επικράτειας. Ο ίδιος, φυσικά, γνωρίζει πως για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό, απαραίτητο είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι άριστα εκπαιδευμένοι, αλλά και έμπειροι, στα αντικείμενα εργασίας τους. Η επικείμενη όμως «τύφλωση» στον τομέα της συλλογής πληροφοριών, δημιουργεί αυτομάτως και ένα κενό στην ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας.

Μήπως θα έπρεπε η αλλαγή αυτή να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, διασφαλίζοντας την εκπαίδευση «επί του πεδίου» των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων;

Μήπως θα έπρεπε ο Α/ΓΕΕΘΑ να ζητήσει από τους υφισταμένους του περαιτέρω διερεύνηση της αλλαγής αυτής;

Μήπως ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να κατανοήσει πως σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη χρονική περίοδο κάποιοι κοιτάζουν μόνο το πώς να βολέψουν τους δικούς τους με παχυλούς μισθούς και όχι το πώς θα λειτουργήσει άριστα η άμυνα της χώρας;

Βέβαια, την κύρια ευθύνη ενημέρωσης του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και του ίδιου του πρωθυπουργού, σχετικά με τις αλλαγές και μετακινήσεις των έμπειρων υπαλλήλων της ΕΥΠ, έχει ο ίδιος ο σημερινός διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο οποίος οφείλει να ενημερώσει άμεσα, προφορικώς αλλά και εγγράφως, για τα «προβληματικά» σημεία των μετακινήσεων αυτών και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας της Ελλάδας.
Ο κ. Κοντολέων θεσμικά είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στις ενημερώσεις αυτές, εν όψει άμεσης απειλής κινδύνου πολέμου.

Ποιος διοικητής τολμά να κάνει αλλαγές σε ένα σχήμα που έμπρακτα αποδίδει;
Και, εάν κάποιος τολμήσει ή συναινέσει σε τέτοιου είδους αλλαγές, τι ακριβώς επιδιώκει;
Και μην ξεχνάμε πως κάποιοι που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς, καρακοδοκούν σε τυχόν στραβοπάτημα τόσο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ όσο και του διοικητή της ΕΥΠ…

Είναι γεγονός πως μια πληροφορία μπορεί να κερδίσει ή να αποτρέψει έναν πόλεμο. Αλλά και από απώλεια μιας πληροφορίας μπορεί να χαθεί ένας πόλεμος. Η ευθύνη αυτών που διοικούν είναι τεράστια και η επιτυχία τους στηρίζεται κυρίως στις πληροφορίες, γι αυτό πάντα αναρωτιούνται τι είναι αυτό που δεν ξέρουν…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. Ειμαστε σιγουροι οτι ο διοικητης της ΕΥΠ ανελαβε αυτη την πρωτοβουλια αυτοκλητως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, εξ όσων γνωρίζω, ο διοικητής της ΕΥΠ δεν ανέλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία, έστω και αυτή της ενημέρωσης για την επικινδυνότητα της διαταγής των άμεσων αλλαγών του προσωπικού σε κρίσιμες μονάδες του εξωτερικού. Δεν γνωρίζω καν εάν έχει ενημερωθεί σχετικά και επαρκώς τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κ. Φλώρος όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός

      Διαγραφή
  2. Σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία, όλοι οι υπηρετούντες στην Ε' Δ/νση της ΕΥΠ μεταφέρθηκαν στο ΓΕΕΘΑ -κακώς, κάκιστα κατ'εμέ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα- και μάλιστα σε προσωποπαγείς θέσεις, που σημαίνει ότι η θέση τους θα παύσει να υπάρχει με την λήξη της θητείας τους (λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης κλπ). Από που και ως που με απλή διαταγή του ΓΕΕΘΑ -δηλαδή εκτός του νέου νομικού πλαισίου- πρέπει οι εν λόγω υπάλληλοι να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στην ΕΥΠ, όταν μάλιστα αυτές καταργήθηκαν εξ ορισμού με την μεταφορά τους στο ΓΕΕΘΑ; τι γίνεται εδώ, κ.Τερζή; είναι κοινό μυστικό ο διαχρονικός πόθος του ΓΕΕΘΑ να αποσπάσει από την ΕΥΠ τις υποδομές καιτο υλικό της Ε' Δ/νσης. Ο στόχος αυτός επετεύχθη, κακώς, κάκιστα, επαναλαμβάνω κατ'εμέ, για λόγους που προτιμώ να μην αναπτύξω. Και έπρεπε τώρα, ΤΩΡΑ, έτσι ξαφνικά, να αντικατασταθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι από στρατιωτικούς; μα δεν καταλαβαίνει ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχής έργο θα ήταν, αγαπητέ πρέσβη να σας καλούσαν οι αρμόδιοι για να τους διαφωτίσετε σχετικά. Δυστυχώς, όμως, το σχέδιο της χώρας δεν μπορεί να ξεφύγει από την πάγια πορεία του, της κομματικής καμαρίλας (και αναξιοκρατίας). Σας ευχαριστώ για την διαφωτιστική παρέμβασή σας

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Κωνσταντίνε Τερζή, το θέμα που “σήκωσες” και ανέδειξες με αυτό το άρθρο σου είναι εξαιρετικά σοβαρό και άκρως κρίσιμο για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας της Ελλάδας, όπως εξ άλλου ο ίδιος τονίζεις.
    Θα παρακαλούσα να μην το εγκαταλείψεις, αλλά να το παρακολουθείς και να ενημερώνεις τους Έλληνες έως ότου αποκατασταθούν τα πράγματα ή εκτεθούν οι εντολείς τέτοιων ενεργειών.

    Ίσως η “έκθεση” τους στο πανελλήνιο, που αγωνιά για την εξέλιξη της διαμάχης με την Τουρκία, τους αποτρέψει να συνεχίσουν τα “βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του στρατηγού Φλώρου...”, ενός ανθρώπου που καθημερινά αποδεικνύει τη σοβαρότητα και τη μεγάλη ικανότητα του. Και που όλοι οι πραγματικοί Έλληνες είμαστε περήφανοι (και με πίστη στη νίκη μας!) για τον άνθρωπο που βρίσκεται στο τιμόνι των Ε.Δ. την πιο κρίσιμη περίοδο της πρόσφατης Ιστορίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, λόγω της κρισιμότητας της περιόδου που διανύουμε επί των ελληνοτουρκικών, δεν υπάρχει η δυνατότητα έκθεσης - κατάθεσης περισσότερων πληροφοριών, έως ότου υπάρξει οριστική απομάκρυνση από αυτή την χρονική περίοδο

      Διαγραφή
  4. Κωνσταντίνε, παρακολουθώ επί πολλά χρόνια αυτά που γράφεις. Πάντα προσεκτικός στη γραφή, αλλά και δηκτικός στο περιεχόμενο. Μακριά από ακρότητες, αλλά πάντα στο πνεύμα και το γράμμα του αγνού πατριωτισμού. Οι απόψεις που καταθέτεις είναι πάντα εμπεριστατωμένες και σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι "προβλέψεις" σου επαληθεύτηκαν μέχρι κεραίας. Οι πληροφορίες που καταθέτεις ιδιαίτερα επί των ελληνοτουρκικών και των μυστικών υπηρεσιών (είτε αφορούν δράσεις είτε φέρνουν στην επιφάνεια ευτράπελα) καταδεικνύουν πως διαθέτεις κάποιο δίκτυο συλλογής πληροφοριών και είσαι γνώστης πραγμάτων από τα οποία αποκαλύπτεις ένα μικρό ή και ελάχιστο μέρος. Με απλά λόγια, κάνεις μια εξαιρετική δουλειά, επίμονα και υπομονετικά, δεν διστάζεις να συγκρούεσαι με πρόσωπα και δυνάμεις που έχουν την δυνατότητα να σε τσακίσουν ή να σε εξαφανίσουν, αλλά δεν το κάνουν επειδή έχουν καταλάβει -όπως κι εγώ- πως όχι μόνο γνωρίζεις, αλλά έχεις εξασφαλίσει την με ακράδαντα στοιχεία αποκάλυψή τους σε περίπτωση που "κάτι" σου συμβεί. Στα τόσα χρόνια που σε διαβάζω, ακόμη και τώρα που δεν γράφεις συχνά, έχεις αποδείξει πως κατέχεις γνώσεις και έχεις τεκμηριωμένη άποψη σε πλήρη αντίθεση με "ειδικούς αναλυτές" που διαβάζουμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ, έχεις αποδείξει επίσης μια απαράμιλλη σταθερότητα στον χώρο των εθνικών θεμάτων και δεν τα έχεις "εμπορευτεί" προς ίδιον όφελος.
    Μετά από αυτά απορώ:
    Γιατί δεν έχεις αποφασίσει να αποκαλύψεις την ταυτότητα σου (είμαι πεπεισμένος τόσο εγώ όσο και άλλοι που σε διαβάζουν πως γράφεις με ψευδώνυμο) και να αποκτήσει περισσότερη βαρύτητα η άποψή σου;
    Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κάποια κρατική υπηρεσία να σε εντάξει στο δυναμικό της και να εκμεταλλευτεί την ικανότητα ανάλυσης πληροφοριών που διαθέτεις; (Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να σε "χάναμε" εμείς, αλλά είμαι βέβαιος πως θα κέρδιζε η πατρίδα)
    Τέλος, σου ξαναδίνω τα συγχαρητήριά μου και γι αυτό το άρθρο σου, που χάρη στην διακριτικότητά σου αποκαλύπτει πολλά χωρίς να γράφεις τίποτε ιδιαίτερο. Συνέχισε την καλή δουλειά και κρίμα που το ταλέντο που σου δόθηκε να μην το εκμεταλλεύεται η πατρίδα. Πραγματικά, πολύ μεγάλο κρίμα, που δεν σε χρησιμοποιούν -έστω- σαν ειδικό σύμβουλο και επιλέγουν τους "γνωστούς - αγνώστους" που έχουν αποδείξει πως δεν έχουν καμία απολύτως ικανότητα πέρα από το να κινούνται στους διαδρόμους της εξουσίας.
    Με σεβασμό
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Κωνσταντίνο τον παρακολουθώ κι εγώ από την ενεργή είσοδό του στο διαδίκτυο. Τον γνωρίζω και προσωπικά. Δεν θα πω πολλά για το άτομό του, πέρα από το ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, έντιμος, ειλικρινής και άξιος σημαιοφόρος των αξιών της πατρίδας μας, της Ελλάδας. Μπορώ να σε βεβαιώσω ότι ο χαρακτήρας του δεν θα του επέτρεπε ποτέ να προβάλει τον εαυτό του. Επίσης ο χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει, επ' ουδενί, να γράψει κάνοντας εξυπηρετήσεις, ενώ η δημοκρατικότητά του είναι τέτοια που δέχεται απόψεις με τις οποίες ο ίδιος μπορεί να μην συμφωνεί, αλλά τις προβάλει εάν ακολουθούνται από επιχειρήματα.
      Τέλος, θα συμφωνήσω μαζί σου, στα αιτήματά σου, αλλά ο ίδιος ποτέ δεν σκύβει, δεν ακολουθεί και ποτέ δεν ζητά βοήθεια, ακόμη και στην μεγαλύτερή ανάγκη που θα βρεθεί ή που βρίσκεται.
      Δεν ξέρω αν θα καταλάβει ποιός είμαι και μου τα ψάλλει, δεν ξέρω αν θα επιτρέψει το σχόλιο αυτό που ίσως δεν έπρεπε να γίνει, δεν ξέρω αν θα μου θυμώσει και θα έχει και δίκιο. Ξέρω όμως σίγουρα πως η μοναχική του πορεία οφείλεται, όπως μου το έχει ομολογήσει, στην μεγάλη προδοσία που καθημερινά γίνεται μεγαλύτερη.
      Μόνος του, είπε, νιώθει πιό ασφαλής. Αν και δεν είναι μόνος του, αφού κάποιοι φίλοι τον στηρίζουμε.
      Γιατί μόνος; τον είχα ρωτήσει κάποτε. Και μου απάντησε (από ότι θυμάμαι): "Έχω 3 φίλους και νιώθω καλά. Ακόμη καλύτερα νιώθω επειδή έχω μαζί μου αξίες των προγόνων μου. Έχω την πίστη μου στον Χριστό, στην Παναγία και τους Αγίους. Μαζί μου έχω κάποιους συνοδοιπόρους, λίγους ή πολλούς, που δεν ξέρω, αλλά αναπαύομαι στην ύπαρξή τους. Ε, λοιπόν, μόνος μου δεν είμαι".
      Και, όλοι οι φίλοι του ξέρουμε πως έχει δίκιο...

      Διαγραφή
  5. Θα παρακαλούσα όσους θέλουν να σχολιάζουν, να επικεντρώνονται στα όσα αναφέρονται στις δημοσιεύσεις. Δεν θεωρώ άξιο σχολιασμού τον εαυτό μου, όταν συμβαίνουν όσα τραγικά και επικίνδυνα συμβαίνουν στην χώρα, στα σύνορά της και στον Ελληνισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]