Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άγκυρα: ''Υπό Ρωσική κατοχή η Κριμαία!''


Νέο "θρίλερ" στις ρωσοτουρκικές σχέσεις
Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ από το Κίεβο

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις κατά Ρωσίας. Mπορεί Τουρκία και Ρωσία να τα βρίσκουν σε ορισμένα ζητήματα, όμως το ζήτημα της Κριμαίας παραμένει ένα ''αγκάθι'' στις μεταξύ τους σχέσεις.

Η Άγκυρα ενδιαφέρεται για την περιοχή, καθώς υπάρχουν χιλιάδες Τατάροι, οι οποίοι είναι πειθήνια όργανα της Τουρκίας.Τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία μετά από ένα δημοψήφισμα, με την πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσονήσου να είναι φυσικά Ρώσοι πολίτες.

Mην ξεχνάμε επίσης πως η Τουρκία έχει πουλήσει στην Ουκρανία Bayraktar, ενώ έχουν υπογράψει και άλλες αμυντικές συμφωνίες.

Βέβαια το σχέδιο της Άγκυρας είναι ξεκάθαρο. Ο Ερντογάν ενδιαφέρεται για το σχέδιο της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο ίδιος επιχειρεί να τοποθετήσει όλους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που ζουν στα γεωγραφικά σημεία όπου κάποτε βρισκόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό τον έλεγχο της Άγκυρας, όπως για παράδειγμα οι Τάταροι της Κριμαίας, εξοργίζοντας την Μόσχα.


Οι δηλώσεις Ακάρ

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία και πριν λίγο είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran.

Στις δηλώσεις του ο Ακάρ ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, ενώ ανέφερε πως δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα για την Κριμαία και πως αυτό το κομμάτι εδάφους δεν ανήκει στη Ρωσία, αλλά στην Ουκρανία!

Μάλιστα ανέφερε πως η Άγκυρα κάνει ότι μπορεί για να αναγνωριστεί το ''δίκιο'' της Ουκρανίας σε αυτό το ζήτημα!

Επίσης οι δύο άνδρες συζήτησαν για οικονομικά και στρατιωτικά θέματα και όπως φαίνεται έρχονται νέες συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Περιμένουμε την αντίδραση της Μόσχας μετά από τις τοποθετήσεις Ακάρ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]