Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η μεγάλη απειλή για τη Θράκη είναι... η Αθήνα!


Γράφουν οι Κωνσταντίνος Τερζής και Γεωργίου Μιχαήλ

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020, σε μια ανοιχτή συζήτηση του (γνωστού) ΕΛΙΑΜΕΠ, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ευθαρσώς «εγώ δεν απειλούμαι από την Τουρκία». Και από την πλευρά της έχει απόλυτο δίκιο, αφού δεν απειλείται η ίδια. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι εάν απειλείται η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες πλην της κυρίας Μπακογιάννη και του περιβάλλοντός της.

Η ίδια η κυρία Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών θέλησε κάποτε να αγοράσει έναν τουρκόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό στην Θράκη, για να τον χαρίσει στην Μουφτεία Κομοτηνής. Θεωρούσε πως δίνοντας 120.000 € θα εξευμένιζε τους τουρκόφρονες Μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά δεν είχε συνυπολογίσει πως το υπουργείο Εξωτερικών ως δωρητής θα έπρεπε να καλύπτει και τα πάγια έξοδα λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού, τα οποία ξεπερνούσαν το ποσό των 6.000 € μηνιαίως, δηλαδή 72.000€ ετησίως για κάθε χρόνο λειτουργίας του Ρ/Σ από την Μουφτεία Κομοτηνής. Τελικά, η κυρία Μπακογιάννη αποφάσισε πως το ΥΠΕΞ δεν μπορούσε να προχωρήσει στην συγκεκριμένη δωρεά.

Ήταν η ίδια η κυρία Μπακογιάννη, που ως υπουργός Εξωτερικών μετά την δολοφονία του Ηλιάκη και αφού ο Τούρκος πιλότος διεσώθη από «παρακείμενο εμπορικό πλοίο», ήταν η ίδια που «διέταξε» την μη συνοδεία από F16 του ελληνικού ελικοπτέρου που ανέλαβε την σύλληψη και μεταφορά του Τούρκου πιλότου στην Ελλάδα. Και ήταν αυτή ακριβώς η εντολή της κυρίας Μπακογιάννη, που δεν επέτρεψε την σύλληψη του Τούρκου πιλότου, ενώ έθεσε σε τεράστιο κίνδυνο κατάρριψης του ελληνικού ελικοπτέρου από τουρκικά F16 που προσέτρεξαν στην περιοχή.

Συμπτωματικά, σήμερα, η κυρία Μπακογιάννη, δεν αντιλαμβάνεται να απειλείται από την Τουρκία…, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως με ευθύνη της Τουρκίας βρισκόμαστε ενώπιον μίας ελληνοτουρκικής στρατιωτικής σύγκρουσης…

Η διαχρονική πολιτική πορεία της κυρίας Μπακογιάννη αποτελεί και το χαρακτηριστικό αποτύπωμα των Ελληνικών κυβερνήσεων σε θέματα που άπτονται των «οχλήσεων» ή και παρεμβατισμών της Άγκυρας στην ελληνική ακριτική περιοχή. Κυβερνητική πολιτική που αρέσκεται στο να γράφει ιστορία, ακόμη και διαγράφοντάς την… Πολιτική που κινείται μεταξύ άγνοιας, φοβίας αλλά και… συνεργατικότητας σε επίπεδο «εκλογικών ωφελημάτων» με «ανταποδοτικά μέτρα» που ικανοποιούσαν πάγιες απαιτήσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για τους «Τούρκους της Θράκης και των Δωδεκανήσων», τα «αδέλφια» του νέο-οθωμανού ισλαμιστή Ερντογάν. Μια σειρά υποχωρήσεων που έδωσαν την εικόνα της ελληνικής πολιτικής σκηνής που έχει την διάθεση να διαπραγματευθεί με την Τουρκία μείζονα εθνικά θέματα, αγνοώντας την εξόφθαλμη στόχευση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που λειτουργεί προς την κατεύθυνση δημιουργίας «τουρκικών εικόνων» εντός αλλά και εκτός Θράκης με απώτερο σκοπό την Κυπροποίηση ή και την Κοσοβοποίηση της Θράκης.



Ο άνθρωπος της Ντόρας που εκτελεί τον χάρτη ενεργειών που του έδωσε ο Ερντογάν!

Η βασική ιδέα είναι ότι ο Ιλχάν Αχμέτ είχε υιοθετήσει έναν επικίνδυνα εθνικιστικό λόγο προκειμένου να επιβληθεί στην τοπική πολιτική σκηνή κάτι που άλλωστε αποτελεί και τον τροφοδότη του σε ψήφους από την αρχή της καριέρας του.

Ήταν ένας projected – protected πολιτικός με πλήρη στήριξη από ισχυρά κέντρα που κατόρθωναν να τον ξεπλένουν.

Η πορεία του γίνεται διακριτή μόνον σε όσους τον παρακολουθούν διαχρονικά κάτι που δεν ισχύει για την ελληνική πραγματικότητα καθώς τα δίκτυα πληροφοριών δεν μεταβιβάζονται, ενώ ικανοί άνθρωποι εξοβελίζονται για ασήμαντους λόγους ή ακόμη και χωρίς λόγους…

Ο Ιλχάν Αχμέτ στηρίχθηκε πολιτικά από πρόσωπα και οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας, που φρόντισαν να τον αναδείξουν ή και να τον καλύψουν όταν αποκαλύπτονταν ο ρόλος του. Προωθήθηκε από το αμερικανό πρόγραμμα ανάδειξης Μουσουλμάνων ηγετών (New Muslim Leaders) σύμφωνα με τα WikiLeaks, παίρνοντας ειδικότητα στα αγροτικά θέματα (έτσι δικαιολογούνται και οι επαφές του με τον Λεβέντ Σαδίκ).

Οι καταγεγραμμένες επισκέψεις του Ιλχάν Αχμέτ στην Τουρκία είναι πάρα πολλές. Σε όλες προστατεύθηκε επαρκώς τόσο για τις επαφές όσο και για τις δηλώσεις του. Κι ενώ ο Δήμαρχος Ιάσμου (νέος, χωρίς τις κατάλληλες γνωριμίες σε ισχυρές δυτικές πρεσβείες) δέχθηκε ισχυρή κριτική για τα όσα δήλωσε στην Τουρκία και τα αισθήματά του για την «μητέρα πατρίδα», ο Ιλχάν Αχμέτ, σε πολύ πιο επιθετικές προς την Ελλάδα δηλώσεις, δεν πιέστηκε από κανέναν στην Ελλάδα

Ο ένας, λοιπόν, εκτέθηκε στα ΜΜΕ και ο άλλος απολαμβάνει κάλυψης τη στιγμή που έκανε παρόμοιες δηλώσεις και μάλιστα, όχι μόνο σε τουρκικό έδαφος αλλά κάτω από την Ακρόπολη...!

Ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης (τότε βουλευτής του Ποταμιού), έδωσε συνέντευξη στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT AVAZ (14/10/2016) και με φόντο την Ακρόπολη μιλάει
- Για τους Τούρκους στη Δυτική Θράκη
- Αποκαλεί τον Ερντογάν ο «Πρόεδρός μας»
- Αναφέρει ότι είναι Τούρκος βουλευτής
- Αναφέρεται στη Δυτική Θράκη ως «Δυτική μας Θράκη»
- Αναφέρει «μητέρα πατρίδα» την Τουρκία

Σε ένα σημείο της συνέντευξής του αυτής αναφέρει συγκεκριμένα:
«Θα ήθελα να πω το εξής. Το 2004 ήμουνα βουλευτής Νέας Δημοκρατίας. Τότε ο σημερινός ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ, ο τότε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ, ο αξιότιμος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκε τη ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΡΑΚΗ, την Ελλάδα για πρώτη φορά. Εμείς, εγώ προσωπικά ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΛΙΝΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ».
Σε άλλο σημείο πάλι:
«Διότι το σημαντικό είναι, με επηρέασε πολύ τότε η καταπληκτική συμβουλή του αξιότιμου ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ το 2004. Ήμουνα τότε ο μοναδικός ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ. Ήτανε συμβουλή, ότι πρέπει και εμείς να επωφεληθούμε και να αποκτήσουμε δικαιώματα, καθώς η ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ παραχωρεί δικαιώματα σε μειονότητες».
Τέλος, ο αποχαιρετισμός του προς τους Τούρκους τηλεθεατές:
«Ναι, κυρία Ντεριά. Σας χαιρετώ από την Ελλάδα, χαιρετώ τους ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ που μας ακούνε, χαιρετώ τον Τουρκικό λαό. Τα προβλήματα των ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ από το 1923 έως σήμερα συνεχίζονται. Εδώ ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης».
Αποκάλυψη των Wikileaks για τον ρόλο Ιλχάν στην Θράκη

WikiLeaks: Ενημέρωσε ο Ιλχάν Αχμέτ τους αμερικάνους ότι οι τούρκοι δίνουν 4-5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για “ιμάμηδες” και “πρόκριτους” στην Ελληνική Θράκη;

Εντελώς απαρατήρητη πέρασε η είδηση που βγαίνει από τα WikiLeaks σχετικά με την δράση του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή και εν γένει την διείσδυση Τούρκων πρακτόρων επί ελληνικού εδάφους, όπως αυτές προκύπτουν από τις πληροφορίες που παρείχε ο τέως βουλευτής της ΝΔ, μετέπειτα του "Ποταμιού" και πλέον του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, γνωστός για τις ανθελληνικές του και αποσχιστικές δηλώσεις..

Σας μεταφέρουμε αυτούσια την μετάφραση των εγγράφων:

«8. (Γ) Η Άγκυρα ασκεί μεγάλη επιρροή στη Δυτική Θράκη, σύμφωνα με τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και είναι ο μόνος Μουσουλμάνος βουλευτής στην Ελλάδα. Αυτός μας λέει ότι η Τουρκία προσπαθεί να βάλει την ετικέτα του Τούρκου σε όλους τους Μουσουλμάνους της περιοχής, όσο κι αν σημαντικό μέρος αυτής της μειονότητας –οι Πομάκοι και οι Ρομά- σαφώς δεν έχουν τουρκική εθνοτική καταγωγή. Μερικοί Πομάκοι και Ρομά αισθάνονται υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν αυτό το ρεύμα για να διατηρήσουν την ενότητα των Μουσουλμάνων και για να επιδιώξουν χρηματικές αμοιβές από την Τουρκία (η παραπομπή Α [;] αναφέρει για την αντιδικία που ξέσπασε εξαιτίας της διανομής βιβλίων στην πομακική γλώσσα σε ένα πομακικό χωριό).

9. (Γ) Μάλιστα, ο Αχμέτ εκτιμά ότι ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος στην Κομοτηνή, ο Ουμίτ Γιαρντίμ, ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή, ξοδεύει 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε “μισθούς” στη Θράκη για ορισμένους ιμάμηδες και προκρίτους. Ο Γιαρντίμ, ο οποίος θεωρείται σκληροπυρηνικός, διαμαρτυρήθηκε προς το poloffs [;] το Δεκέμβριο του 2005 για «βαριές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων» στην περιοχή, λέγοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν θα έπρεπε να γίνεται ανεκτή σε μια χώρα που «υποτίθεται ότι» πληροί τα κριτήρια εισδοχής στην ΕΕ. Ο Αχμέτ είναι επικριτικός για το ρόλο τού ΓΠ (και της Τουρκίας) επειδή πιστεύει ότι δεν εστιάζονται στο πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα: την έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης.»

Τα έγγραφα είναι σαφέστατα και δεν χωρούν αμφισβήτηση, ιδιαιτέρως από την στιγμή που απλώς επιβεβαιώνουν τα όσα ήταν ήδη εμφανέστατα. Η Τουρκία ξόδευε το 2005 εκατομμύρια ευρώ για μισθούς ανθρώπων που κάνανε την δουλειά της επί ελληνικού εδάφους. Αυτό πριν την οικονομική άνθιση της Τουρκίας, οπότε αναμενόμενη και η αύξηση του μισθώματος.

Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα του κόσμου τα συγκεκριμένα έγγραφα θα είχαν προκαλέσει αν μη τι άλλο μία έρευνα στα οικονομικά αυτών των… πρόκριτων για να δει ο Εισαγγελέας τι εισπράττουν και – κυρίως – από πού το εισπράττουν.

Το ίδιο θα γινόταν και τους βουλευτάδες του Ερντογάν στην Ελληνική Βουλή, τους οποίους μόνο η Χρυσή Αυγή είχε κατονομάσει ως πράκτορες πριν τους αποκαλύψει ακόμα και ο ίδιος ο σουλτάνος. Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όμως, όλα είναι «ηθικά» κι «αγγελικά πλασμένα».
* Να σημειωθεί πως για άγνωστο λόγο η εν λόγω συγκλονιστική αποκάλυψη αφαιρέθηκε στην συνέχεια από την ιστοσελίδα...
https://wikileaks.org/plusd/cables/05ATHENS2529_a.html

«Καλλικράτης», μια πληγή στο σώμα της Ελλάδας, στα «μέτρα» της Τουρκίας

Το αποκορύφωμα της ελληνικής πολιτικής «υποχωρητικότητας» ήταν η «χάραξη» του «Καλλικράτη», μέσω του οποίου ευνοήθηκε η δημιουργία τριών δήμων (Αρριανών Ροδόπης, Ιάσμου Ροδόπης και Μύκης Ξάνθης), που συνορεύουν μεταξύ τους και ελέγχονται στον απόλυτο βαθμό από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, αλλά και συναγωνίζονται μεταξύ τους για τα πρωτεία της τουρκολαγνείας.

Δεν είναι λίγα τα «επεισόδια» που έχουν καταγραφεί στα πλαίσια της «άμιλλας τουρκοφροσύνης» των δημάρχων των συγκεκριμένων Δήμων της Θράκης, οι οποίοι στηρίζονται τόσο από μηχανισμούς του Τουρκικού Προξενείου όσο και από την αδιαφορία των κυβερνήσεων των Αθηνών, οι οποίες είτε με τις παρεμβάσεις τους είτε με την ανοχή τους, είτε όμως και με την φοβικότητά τους, λειτουργούν υποχωρητικά και δημιουργούν «κενά ισχύος» τα οποία καλύπτονται σχεδόν άμεσα από την Τουρκία, δημιουργώντας μια εικόνα άτυπης συγκυβέρνησης Ελλάδας – Τουρκίας στην περιοχή.

Η γεωγραφική συνέχεια των συγκεκριμένων Δήμων (βρίσκονται στα βόρεια των νομών Ροδόπης και Ξάνθης) δημιουργεί μια εικόνα «τουρκικής επικράτειας», η οποία θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί με κάθε τρόπο και μέσο. Δυστυχώς, όμως, η Θράκη φαίνεται πως είναι πολύ μακριά από την Αθήνα και, με την επιμέλεια των κυβερνώντων εξ Αθηνών, αυτή η απόσταση γίνεται μεγαλύτερη, σε καθημερνή βάση. Και αυτήν ακριβώς την πολιτική ανεπάρκεια των ελληνικών κυβερνήσεων εκμεταλλεύονται όλοι οι τούρκοι πολιτικοί, οι οποίοι φροντίζουν να προκαλούν θρασύτατα, αλλά και να υποσκάπτουν επικίνδυνα το κλίμα εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας στην Θράκη και όχι μόνο.

Αντιπρόεδρος ΑΚΡ: «Βρισκόμαστε δίπλα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Μεχμέτ Μους, κατήγγειλε την δήλωση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας κ. Πρ. Παυλόπουλου ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη χαρακτήρισε την τουρκική Μουσουλμανική μειονότητα ως “ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα”.

Ο Μους είπε πως η Μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη δεν είναι ελληνική, αλλά τουρκική και συνέχισε λέγοντας πως ”Η εθνική ταυτότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης δεν μπορεί ποτέ να γίνεται θέμα συζήτησης. Κανείς να μην ξεχνά πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είναι ένα κομμάτι της τουρκικής παρουσίας στα Βαλκάνια που υπάρχει εκεί για πάνω από 600 χρόνια. Ο δισταγμός του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει την λέξη τουρκική δεν αλλάζει αυτή την ιστορική πραγματικότητα. Η Ελλάδα που λέει μεγάλα λόγια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρνούμενη την εθνική ταυτότητα των Τούρκων, στην πραγματικότητα αποδεικνύει πως δεν έχει σχέση με αυτές τις αξίες. Όταν λοιπόν η Τουρκία αναγνωρίζει το σωστό βάσει της συνθήκης της Λωζάνης status στις μειονότητες που βρίσκονται στη χώρα της, εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτή την καταπιεστική στάση της Ελλάδας προς τους Τούρκους. Ως Τουρκία βρισκόμαστε δίπλα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους δράση που οδεύει στην αφαίρεση των δικαιωμάτων τους” .

Ο Δήμαρχος Ιάσμου θέλει να «αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα»

Σε πρωτοφανή πρόκληση μέσα σε αίθουσα με τουρκικές σημαίες, πορτρέτα του Μουσταφά Κεμάλ, του Αχμέτ Σαδίκ αλλά και τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» προχώρησε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, διατρανώνοντας την πίστη του «στον Μουσουλμανισμό και τον τουρκισμό του».

«Η καινούρια αποστολή του δήμου Ιάσμου θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα», είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Οντέρ Μουμίν, ο οποίος υπογράμμισε ότι εκλέχθηκε δήμαρχος με τη βοήθεια του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD)».

Η ομιλία του δημάρχου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του προαναφερθέντος συλλόγου, στην Προύσα της Τουρκίας.

Ο ίδιος αποκάλεσε «υπουργούς μου» τους τούρκους υπουργούς κ.κ. Cavit Caglar και Hakan Cavusoglu και κατηγόρησε την παράταξη του Ισμέτ Καδή στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου ότι «συνεργάζεται με τους Έλληνες» (σ.σ. παράταξη Αμούτζα) και γι’ αυτό «πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς».

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ιάσμου, μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε επιχείρησε να πείσει ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν σκόπιμα, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο». Ωστόσο, δεν έδωσε την παραμικρή εξήγηση στην τόσο για την παρουσία του στη Γ.Σ. του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), όσο και για την προκλητική του ομιλία δίπλα σε σημαίες της λεγόμενης «Ανεξάρτητης Θράκης» απαγγέλλοντας μάλιστα και στίχους για τους ένδοξους… Τούρκους στρατιώτες.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ
«Σχετικά με την παρουσία μου στην Προύσα Τουρκίας, ξεκαθαρίζω ότι οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν σκόπιμα κατά τη μετάφραση τους από ορισμένους κύκλους.
Ο κύριος Κοττάκης και ορισμένοι τοπικοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να επιβιώσουν δημοσιογραφικά δημιουργώντας εθνικά επικίνδυνα σενάρια. Επίσης οι ίδιοι κύκλοι ενοχλούνται με την παρουσία μειονοτικού Δημάρχου στον Ίασμο και το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι εξαιρετικά δραστήρια, αποτελεσματική, δεν διακρίνει, σέβεται και αναδεικνύει την πολυπολιτισμικότητα και την αρμονική συμβίωση των 2 σύνοικων στοιχείων.
Έχω απόλυτη γνώση και συναίσθηση της ιδιότητας μου, τιμώ τη χώρα μου, δεσμεύομαι πιστά από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.
Εξυπακούεται δε ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο».
Μουμίν Οντέρ
Δήμαρχος Ιάσμου
Λίγες ημέρες μετά από τον ορυμαγδό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο Τούρκος Πρόξενος έσπευσε να επισκεφτεί χωριό του δήμου Ιάσμου.
Και φυσικά φωτογραφήθηκε δίπλα και στον δήμαρχο δίνοντας έμμεσα το μήνυμα πως «η μητέρα πατρίδα του δημάρχου», είναι δίπλα του.
Όπως δίπλα σε κάθε τουρκόφρονα βρίσκονται πάντα οι πρόθυμοι χρήσιμοι ηλίθιοι, υπηρέτες του εθνομηδενισμού, πιστοί ιδεολόγοι των ανοιχτών (ελληνικών) συνόρων και ενίοτε υπερασπιστές των δικαιωμάτων όλων πλην των Ελλήνων, συνήθως μέλη διαφόρων ΜΚΟ που σιτίζονται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από διάφορους άλλους «ενδιαφερόμενους»…

Εκδήλωση στην Κομοτηνή, στην κατεύθυνση των συμφερόντων της Τουρκίας…

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση από αριστερούς νέους στο εργατικό κέντρο Κομοτηνής
Οι οργανώσεις Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) και Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) Κομοτηνής, στις 18:00 της Τετάρτης 26/2/2020, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής με τίτλο «Δίκαιο Θαλάσσης, Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ), Γεωστρατηγικοί Ανταγωνισμοί: Έχουμε κάτι να χωρίσουμε με τους γειτονικούς λαούς, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες;».
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Θοδωρής Περεντίδης-περιφερειακός σύμβουλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παναγιώτης Μαυρωειδής-μεταλλειολόγος-μεταλλουργός μηχανικός και Νίκος Τσολάκης-φοιτητής.

Μια παρουσίαση έγινε επίσης και από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.
Στην ανακοίνωση που έγινε από τους οργανωτές αναφέρεται πως «Θέτοντας ως βάση της κουβέντας την ιδιαιτερότητα αυτών των ζητημάτων στην περιοχή μας, θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να ανοίξει η συζήτηση στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στη Θράκη».

Οποιοσδήποτε σχολιασμός, φυσικά, περί της επιστημοσύνης και εξειδίκευσης των ομιλητών περιττεύει, αφού δεν έχουν καμία σχέση με την γεωπολιτική. Το γιατί κάποιοι άσχετοι διοργανώνουν μια ημερίδα γεωπολιτικής, η οποία προωθείται από την εφημερίδα Birlik, δηλαδή το εργαλείο του Τουρκικού Προξενείου, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει εκείνους τους αρμόδιους (αλλά ποτέ υπεύθυνους) που θα έπρεπε να έχουν ήδη πάρει τα κατάλληλα μέτρα…

Τουρκικά εμβατήρια στο Σοχό της Θεσσαλονίκης

Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα αυτής της υποχωρητικότητας (που βαφτίζεται ως ελληνοτουρκική φιλία), είναι εκδήλωση που έγινε στο Σοχό της Θεσσαλονίκης και με την φαεινή ιδέα κάποιων συμμετείχε ο δήμος του Γκιόλμπασι του νομού Αντίγιαμαν, μέσα στην Ελλάδα και μπροστά στην εκκλησία έπαιξε οθωμανικό εμβατήριο και ανέγνωσε το εζάν (σημ.μεταφρ.: η κλήση του ιμάμη προς τους πιστούς).

Με εντολή του Ισκεντέρ Γιλντιρίμ-δημάρχου του Γκιόλμπασι, στα πλαίσια δραστηριοτήτων προβολής τοπικών προϊόντων στην Θεσσαλονίκη, οργανώθηκε συναυλία από την Ομάδα Οθωμανικής Στρατιωτικής Μουσικής (Mehter Takımı)

Ο δήμος Γκιόλμπασι του νομού Αντίγιαμαν, μέσα στην Ελλάδα και μπροστά στην εκκλησία έπαιξε οθωμανικό εμβατήριο και ανέγνωσε το εζάν. Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα κεφτεδάκια του Αντίγιαμαν και τα σταφύλια του Γκιόλμπασι, ενώ Τούρκοι που ζούνε στην Θεσσαλονίκη είχαν συγκινητικές στιγμές με την επιτροπή που έφτασε από το Γκιόλμπασι, δηλώνοντας απερίφραστα «Παίξαμε οθωμανικά εμβατήρια με σημαίες μπροστά στην εκκλησία!»

Στο τραγούδι που ακούστηκε από την Ομάδα Στρατιωτικής Μουσικής του Γκιόλμπασι, ακούστηκαν τα εξής:
Ο πρόγονος σου είναι ο παππούς σου,
η γενεαλογία σου είναι ο πατέρας σου
Πάντα ηρωικό, το τουρκικό έθνος
Ο στρατός του, για πολύ καιρό
Έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο
Το τουρκικό έθνος, το τουρκικό έθνος
Αγάπα τον εθνικισμό με πάθος
Κατάστρεψε ω έθνος, τον εχθρό σου
Αφήστε τους να υποφέρουν με την καταραμένη ντροπή τους.
Τα 100 χρόνια της «ενσωμάτωσης» της Θράκης!

Τέλος, ιδού και το λογότυπο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τα Θρακικά 100χρονα: Ούτε σημαία, ούτε χρώματα ελληνικά, ούτε νύξη για Απελευθέρωση. Μόνο μια υπόμνηση της γελοίας κορδέλας της Αγγελοπούλου, θα μπορούσε να είναι από μια συσκευασία δώρου. Για να μην μιλήσουμε για την ανοησία του «εκατό χρόνια ενσωμάτωσης».

Φοβούνται να γράψουν Απελευθέρωση, για να μην θυμώσει ο «σουλτάνος»!

Σε όλα αυτά μόνο μια ερώτηση μπορεί να υπάρξει ως απάντηση σε όλους εκείνους που λειτουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα κατά της Θράκης, κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού…

Σε όλους εκείνους που επιδεικνύουν μια παρατεταμένη ενοχική ανοχή στα συμβαίνοντα στην Θράκη...

Σε όλους εκείνους που συμβουλεύουν χωρίς ίχνος ντροπής για τα της Θράκης…

Σε όλους εκείνους που αποφασίζουν για την Θράκη εις βάρος της αξιοπρέπειας, των συμφερόντων, των δικαίων και της ασφάλειας των πολιτών αλλά και της χώρας…

Σε όλους εκείνους που ήρθαν για να μας σώσουν εξευτελίζοντας τον Ελληνισμό…

Σε όλους εκείνους που ξέρουν να λένε πάρα πολλά, αλλά ποτέ δεν κάνουν τίποτε, ούτε για τα αυτονόητα της ύπαρξης μιας χώρας…

Σε όλους αυτούς, λοιπόν, η ερώτηση (που δεν θα την καταλάβουν ποτέ) είναι:
Πού ‘σαι ρε γέρο του Μοριά να δεις τα χάλια μας…!

Περιοδικό Crash, Ιούλιος 2020
Το άρθρο γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2020, αλλά για λόγους καραντίνας του κορωναϊού η δημοσίευση του καθυστέρησε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]