Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

La Libre: Συνεχίζεται η διαμάχη Ερντογάν - Ιμάμογλου


Ο Ιμάμογλου προσπαθεί να επιβάλει ένα νέο είδος διακυβέρνησης ενισχύοντας τη διαφάνεια, τον περιορισμό του πελατειακού συστήματος, τη συμμετοχική δημοκρατία

Στην αδιάκοπη διαμάχη μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στρέφει το ενδιαφέρον του δημοσίευμα στη La Libre με την υπογραφή της Celine Pierre-Magnani και τίτλο «Ένα έτος ενδελεχούς έργου υπονόμευσης».

Σε ομιλία του για την επέτειο ενός έτους από την εκλογή του, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «παρά όλα τα προβλήματα, τις παγίδες και την πανδημία του κορονοϊού, πετύχαμε σπουδαία πράγματα κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους θητείας».

Ο Ιμάμογλου είχε κερδίσει την Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο υποψήφιο του κόμματος του Τούρκου Προέδρου. Η τάση αυτή συνεχίζεται έκτοτε με τον Τούρκο Πρόεδρο να κάνει τα πάντα για να την ανακόψει. Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε άλλωστε δηλώσει ότι «όποιος κερδίζει την Κωνσταντινούπολη, κερδίζει την Τουρκία». Η μεγαλούπολη των 15 εκ. κατοίκων, ήτοι το 20% το πληθυσμού της χώρας, αποτελεί την οικονομική ατμομηχανή της.


Ο Ιμάμογλου προσπαθεί να επιβάλει ένα νέο είδος διακυβέρνησης ενισχύοντας τη διαφάνεια, τον περιορισμό του πελατειακού συστήματος, τη συμμετοχική δημοκρατία. Το πρόβλημα είναι ότι για μία σειρά σχεδιασμών από πλευράς Δήμου, υπάρχει συναρμοδιότητα του Δήμου και του Υπουργείου Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος. Με στόχο να μην επιτραπεί η δημιουργία κράτους εν κράτει κάθε φάκελος αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των κεντρικών και των τοπικών Αρχών. Η ίδια λογική ανταγωνισμού διαφάνηκε και στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο τρόπος που πολιτεύτηκε και διοικεί ο Ιμάμογλου φαίνεται ότι τού δίνουν πόντους, αλλά ο νέος αέρας, τον οποίο θέλει να εμφυσήσει στην πολιτική, βρίσκει απέναντί του την κεντρική κυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει την πρόσβασή του σε δάνεια και χρηματοδότηση. Ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να αναζητήσει νέους πόρους, εάν θέλει να μη διαψεύσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Μαρία Ψαρά
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]