Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαμπάχ: Μια μικρή παύση στην ένταση της Αν. Μεσογείου


Σύμφωνα με τη τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ», σε μικρή παύση οδηγείται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα προς ώρας οι δραστηριότητες της χώρας σε σχέση με την έρευνα και εξώριξη υποθαλλάσσιων κοιτασμάτων ενδέχεται να μεταφερθεί σε μη αμφισβητούμενες περιοχές. Προφανώς η αναφορά έχει να κάνει με τη πρόσφατη NAVTEX της Τουρκίας, που αφορούσε και στην ελληνική υφαλοκρυπίδα.

Επιπροσθέτως στο εν λόγω άρθρο που υπογράφεται απο τον Burhanettin Duran, γνωστό «απολογητή» του Ερντογάν και γνήσιο οπαδό του λεγόμενου πολιτικού Ισλάμ, η προσωρινή ανάπαυλα και αποκλιμάκωση της έντασης, «δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη». Αποδίδεται μάλιστα, στις διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες της γερμανίδας πρωθυπουργού, Αγκελα Μέρκελ, στις οποίες οι Τούρκοι αξιωματούχοι θα δώσουν χρόνο, «ώστε να αντιληφθεί πως έχουν τα πράγματα» η κα Μέρκελ.


Επιπλέον, όπως αναφέρεται, ο φόβος του πολέμου εκδηλώθηκε την Τρίτη, καθώς ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη βρέθηκαν αντιμέτωπα στη θάλασσα, ωστόσο «τώρα είναι ώρα για ένα σύντομο διάλλειμα. Η καγκελάριος δε, έχοντας αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, άσκησε τηλεφωνική διπλωματία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρόεδρο της Τουρκίας, βοηθώντας στην αποκλιμάκωση, καθώς είναι υπέρ της εύρεσης «λύσης μέσω διαλόγου».

Εν συνεχεία εξαπολύεται μέσω του κειμένου μια επίθεση κατά της Γαλλίας. Πιο αναλυτικά:

«Αντίθετα, η Γαλλία, της οποίας η επιρροή στη Λιβύη έχει υπονομευθεί από τις επαναλαμβανόμενες ήττες του Στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, είναι μαζί με την Ελλάδα και ελπίζει να κάνει την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.

H Τουρκία θα υποστηρίξει το ζήτημα των αποθεματικών Ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου, έστω κι αν επιβληθούν κυρώσεις.

Το Παρίσι όχι μόνο παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας στη Λιβύη, εις βάρος των συμφερόντων της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, αλλά επιπλέον τροφοδοτεί τις εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Μέρκελ, που σε αντίθεση με τον Γάλλο πρόεδρο, ηγείται της Ευρώπης με υπεύθυνο τρόπο, ελπίζει να αναθερμάνει τη σχέση μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ.

Ενώ ο Εμμανουέλ Μακρόν δεσμεύεται να αποτρέψει την ανάθεση της ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία και σε άλλους παίκτες, η Γερμανίδα Καγκελάριος τονίζει τη σημασία των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης. Και άλλα μέλη της ΕΕ αντιτίθενται επιπροσθέτως στην πίεση του Μακρόν για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Δεν έχουν κανένα συμφέρον να επιτρέψουν στη Γαλλία να τα χρησιμοποιήσει στον αγώνα της ενάντια στην Τουρκία όσον αφορά τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]