Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα δώσουμε μάχη με το αίμα μας για να ακούγονται οι προσευχές μας


«Θα δώσουμε μάχη μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας για να ηχούν για πάντα πάνω από τη χώρα μας οι προσευχές μας»

Σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σημείωσε ότι με τη βοήθεια του θεού και την στήριξη του έθνους η χώρα ξεπερνάει όλες τις δυσκολίες και προχωράει βήμα - βήμα προς τους στόχους της. Πρόσθεσε δε ότι η μεγαλύτερη δύναμη της Τουρκίας είναι η ενότητα του έθνους.

«Αυτοί που βλέπουν μία τέτοια πραγματικότητα επιτίθενται με όλη τους τη δύναμη στην ενότητα του έθνους μας, στην ακεραιότητα της χώρας μας, στα κυριαρχικά δικαιώματα του κράτους μας. Αυτοί που θεωρούν ακόμη την Τουρκία το αδύναμο και δειλό κράτος του παρελθόντος, φαντάζονται ότι θα έχουν αποτέλεσμα με αυτές τις επιθέσεις, ότι θα εδραιώσουν κυριαρχία πάνω στη χώρα μας. Ωστόσο, υπάρχει μία χώρα που ανέπτυξε τις υποδομές της, που έχει τη βούληση να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Επιπλέον ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε πως «εμείς δεν εποφθαλμιούμε ούτε τα δικαιώματα, ούτε το δίκιο, ούτε το έδαφος, ούτε την ηρεμία, ούτε τα πλούτη κανενός. Η μόνη μας επιθυμία και όλη μας η προσπάθειά είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας, το δίκαιό μας και τα συμφέροντά μας. Δεν διστάζουμε, σε καμία περίπτωση, και δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε με τη νόμιμη δύναμη που πηγάζει από το διεθνές δίκαιο, σε όσους εμφανίζονται απέναντί μας με επιβολή. Όσοι προσπαθούν να αποκλείσουν τη χώρα μας, δημιουργώντας τετελεσμένα σε ζητήματα που μπορούν να λυθούν με διαπραγματεύσεις και δίκαιες συμφωνίες, να ξέρουν ότι θα έρχονται αντιμέτωποι κάθε φορά με αυτή την απάντηση».


O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να επανορθώσει τις αδικίες του παρελθόντος, για να προστατεύσει τα δικαιώματα σήμερα, αλλά και για να επιτύχει τους στόχους για το μέλλον, αναφέροντας πως «ανανεωνόμαστε συνεχώς ανάλογα με την γλώσσα και τον τρόπο των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, στρατιωτικών και κάθε είδους ανταγωνισμών. Δίνουμε τον αγώνα μας ανάλογα με τις αναγκαιότητες της νέας περιόδου και στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Παράλληλα, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί τόνισε πως «σήμερα ορκιζόμαστε και πάλι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απλώσει χέρι στο εζάνι μας, στη σημαία μας, στην πατρίδα μας», ενώ μιλώντας για τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας δήλωσε ότι «Θα δώσουμε μάχη μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας για να ηχούν για πάντα πάνω από τη χώρα μας οι προσευχές μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας σύμφωνα με τις επιταγές του Πορθητή αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της αποφασιστικότητας της χώρας μας ότι θα κάνουμε χρήση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η Αγία Σοφία ως τόπος λατρείας πλέον, η οποία αποτελεί την κόρη οφθαλμού της Κωνσταντινούπολης την οποία κατέκτησε ο Πορθητής το 1453, θα συνεχίσει να υπηρετεί το Ισλάμ, το έθνος μας και όλους τους μουσουλμάνους ως το μεγαλύτερο πλέον σύμβολο του πολιτισμού μας. Πέραν των μουσουλμάνων, ο χριστιανικός κόσμος θα μπορεί να την επισκέπτεται με τον ίδιο τρόπο».

Κι αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την αντιπολίτευση, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «υπάρχουν αυτοί που για την χώρα τους και το έθνος τους δεν παρήγαγαν το παραμικρό, δεν προσέφεραν με τις πράξεις ή τις ιδέες τους και δεν κατέβαλαν καμιά προσπάθεια. Γι’ αυτούς όπως δεν έχει σημασία το αίτημα του λαού μας να επιστρέψει η Αγία Σοφία στο αρχικό της καθεστώς, το ίδιο δεν έχει σημασία γι’ αυτούς ούτε και η πολιορκία των συνόρων μας από τους τρομοκράτες, ούτε και το αν θα μείνουμε έκθετοι σε πολιτικές και οικονομικές παγίδες. Γι’ αυτούς ο αγώνας μας για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκονται στην ίδια διάταξη».

Σημειώνοντας, τέλος, ότι η Τουρκία δίνει μία νέα μάχη αναγέννησης υποστήριξε πως «χτίζουμε μία μεγάλη και δυνατή Τουρκία, ώστε να μην περάσει καν από το μυαλό κανενός να απλώσει χέρι στην ανεξαρτησία και στο μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους. Παρ' όλες τις κρυφές και φανερές επιθέσεις των εσωτερικών και εξωτερικών κακόβουλων αμυνόμαστε για την πατρίδα ενάντια όλου του κόσμου ως μία καρδιά και ένα σώμα».

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]