Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Τούρκοι πυροβόλησαν περίπολο της Frontex


Ένα σοβαρότατο περιστατικό έλαβε χώρα στον Έβρο. Οι Τούρκοι όπως φαίνεται δεν είναι αποφασισμένοι να αποδεχθούν την ήττα τους και θέλουν να προκαλέσουν ”χοντρό” επεισόδιο.

Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η Άγκυρα θα προσπαθήσει ξανά να στείλει αλλοδαπούς στα σύνορα.

Μόνο που θα ξαναπέσει σε ”τοίχος”, καθώς η Ελλάδα συνέτριψε τους τουρκικούς σχεδιασμούς στα σύνορα και έδειξε περίτρανα πως όταν θέλει μπορεί.
Από την Καθαρά Δευτέρα και έπειτα όλα άλλαξαν στην περιοχή, καθώς δείξαμε όχι μόνο αντίσταση, αλλά και το ποιος κάνει το ”κουμάντο” στη περιοχή.

Από τότε έγιναν σημαντικά βήματα. Οι ελληνικές Αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σύνορα στην περιοχή Παζάρ Κουλέ, τοποθετώντας τσιμεντομπλόκ στο φράχτη.

Ταυτόχρονα συνεχίστηκε η θωράκιση του συρματοπλέγματος κατά μήκος της συνοριακής γραμμής, ενώ έχουν δημιουργηθεί αναχώματα και τάφροι με αποτέλεσμα κάποια ευάλωτα σημεία από τα οποία επιχειρούσαν να περάσουν πρόσφυγες και μετανάστες να είναι πλέον απροσπέλαστα.


Τι συνέβη

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό Τούρκων Στρατοφυλάκων εναντίον περιπόλου ανδρών της Frontex στην οποία μετείχε και Έλληνας αστυνομικός, σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου στην περιοχή του Τυχερού Έβρου.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Evros-news.gr, χθες λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα και ενώ δεν είχε νυχτώσει ακόμα στην περιοχή, δυο Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με τον Έλληνα συνάδερφο τους, περιπολούσαν σε μία περιοχή δίπλα στον ποταμό Έβρο, η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς.

Εκεί εντόπισαν ένα πλωτό της τουρκικής Στρατοφυλακής να κινείται μέσα στο ποτάμι και όταν προσπάθησαν να ελέγξουν σε ποια όρια κινούνταν και μήπως είχε περάσει προς την ελληνική πλευρά, δέχθηκαν έναν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά. Είναι άγνωστο αν ήταν αβολίδωτο ή κανονική σφαίρα, αλλά φρόντισαν και καλύφθηκαν αμέσως.

Όταν επιχείρησαν προσεκτικά να ελέγξουν ακόμα περισσότερο τον χώρο, είδαν τους Τούρκους Στρατοφύλακες να τους σημαδεύουν και πάλι με τα όπλα τους. Δεν υπήρχαν πάντως κοντά τους μετανάστες, τους οποίους ενδεχομένως να ήθελαν να διευκολύνουν για να περάσουν τον ποταμό Έβρο, όπως συνέβαινε καθημερινά πριν λίγο καιρό.

Η προκλητική και επικίνδυνη αυτή αντίδραση με τον πυροβολισμό έγινε εν ψυχρώ, δείχνοντας ότι οι Τούρκοι εξακολουθούν να προκαλούν. Φυσικά δεν έφυγαν από εκεί αλλά παρέμειναν μέχρι την λήξη της υπηρεσίας τους και αφού τηλεφωνικά ενημέρωσαν για το περιστατικό, ενώ όταν επέστρεψαν από την περιπολία έκαναν λεπτομερή αναφορά στους ανωτέρους τους για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Φυσικά, το θέμα μεταφέρθηκε και ενημερώθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ η αναφορά των Γερμανών της Frontex μεταβιβάστηκε και στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Δύναμης που βρίσκονται στην Πολωνία.

Ελληνοτουρκικά


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]