Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Οι νεκροί από κορωναϊό ξεπέρασαν τους θανάτους στον πόλεμο του Βιετνάμ


Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν μέσα σε δυο μήνες στην πανδημία του κορωναϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε πλέον εκείνον των αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι σκοτώθηκαν τις δύο δεκαετίες του πολέμου στο Βιετνάμ, δείχνουν τα δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά 58.355 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στις ΗΠΑ, τη χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας από κάθε άλλη στον πλανήτη. Αντίστοιχα, συνολικά 58.220 αμερικανοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ (1955-1975), σύμφωνα τον επίσημο απολογισμό των αρχείων του κράτους, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Επίσης, με 2.207 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού σε 24 ώρες, ο ημερήσιος απολογισμός στις ΗΠΑ μπήκε ξανά σε ανοδική τροχιά χθες Τρίτη, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο.


Συγκεκριμένα, με τον αριθμό των νεκρών ανά 24ωρο να είχε μειωθεί περί τους 1.300 την Κυριακή και προχθές Δευτέρα, τώρα προστέθηκαν ακόμη 2.207 ασθενείς που υπέκυψαν ως την στις 03:30 το πρωί από την προηγουμένη την ίδια ώρα, βάσει των τελευταίων δεδομένων του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα χθες Τρίτη εξάλλου στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε άλλο ένα όριο με βαρύ συμβολισμό, αυτό του ενός εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, φτάνοντας στην Τετάρτη το πρωί τα 1.012.583. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει πλέον το ένα τρίτο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στον πλανήτη, πάντα σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]