Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν να ξεπουλήσουν το Καστελλόριζο;


Ποιοι πιέζουν για να γίνει δομή φιλοξενίας εισβολέων στο νησί;

Είναι δυνατόν να συζητάμε το ενδεχόμενο έστω δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καστελλόριζο; Κι όμως όπως φαίνεται είναι… Στις 16 Απριλίου στο δήμο Μεγίστης έγινε “ κατεπείγον δημοτικό συμβούλιο”, με θέμα την “κατάθεση προτάσεων για εύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής λόγω πίεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα λοιπόν, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν να αποφασίσουν γι΄ αυτό το θέμα.

Ερώτημα πρώτο: Ποιες είναι οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που “πιέζουν για τη δημιουργία χώρου προσωρινής υποδοχής”; Το προσωρινής όπως όλοι γνωρίζουμε είναι σχετικό…

Οι πιέσεις αυτές δεν υπάρχουν σε κανένα έγγραφο, αλλά όπως είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μεγίστης Γιώργος Παπουτσής, αυτές προέρχονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων. Η οποία βεβαίως, θα προσθέσουμε δεν μπορεί να ζητά κάτι τέτοιο χωρίς να ΄χει πάρει εντολές από την πολιτική ηγεσία.

Η αντιπολίτευση απέρριψε κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας χώρου υποδοχής στο Καστελλόριζο.

Οι λόγοι της απόρριψης καταγράφηκαν ως εξής:


1) Δεν μας επισυνάπτεται το έγγραφο, με το οποίο σας ζητούν εσπευσμένα και πιεστικά να ληφθεί απόφαση σύμφωνα με τις υποδείξεις τους. Ποιος είναι τελικά ο εντολοδόχος; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;

2) Πιέστε εσείς προς κάθε αρμόδια Αρχή και απαιτείστε να ενισχυθούν τα θαλάσσια σύνορα του νησιού μας. Αν αυτό επιτευχθεί είναι περιττό να συζητάμε για λήψη μέτρων σε περίπτωση που αποβιβαστούν παράτυποι μετανάστες, νοσούμενοι από κορωναϊό.

3) Έχετε φροντίσει σε συνεννόηση με το Ιατρικό Προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού μας, ούτως ώστε σε περίπτωση (ου μη γέννητω) που νοσήσει κάποιος κάτοικος από κορωναϊό ή «εισβάλλουν αιφνιδιαστικά» παράτυποι μετανάστες θετικοί στον Ιό; Υπάρχουν τα απαραίτητα εφόδια και ο κατάλληλος εξοπλισμός;

Ειδικά για τις δομές υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να οριστεί από τον συντονιστή πεδίου του ΕΟΔΥ κάποιος υπεύθυνος για τη διαχείριση λοίμωξης COVID-19 (Επαγγελματίας Υγείας), ο οποίος θα ειδοποιείται και θα παρευρίσκεται στα σημεία εισόδου νεοαφιχθέντων, προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο για συμπτώματα της νόσου COVID-19. Γι αυτό ψηφίζουμε όχι».

Αυτονόητο είναι ότι οι πιέσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει η φαεινή ιδέα, να χρησιμοποιηθεί το μοναδικό ξενοδοχείο του νησιού για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων. Μόνο που σ’΄ αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο φιλοξενείται προσωπικό του Frontex αλλά και των ελληνικών ΕΔ όποτε απαιτηθεί.

Το γιατί δεν πρέπει να γίνει κανένας χώρος υποδοχής μεταναστών στο Καστελόριζο, χρειάζεται άραγε κάποια ιδιαίτερη εξήγηση;

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. όχι μόνο δεν πρέπει επ ουδενί να πατήσουν μουσουλμάνια στο καστελόριζο, αλλά πρέπει να εγκατασταθούν επιπλέον ελληνικές οικογένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]