Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστροφή στο σκοτάδι των μνημονίων


Ούτε ο κορωναϊός δεν κατάφερε τελικά να νικήσει τον ανάλγητο ευρωπαϊκό Βορρά.

Δυστυχώς, στο Eurogroup αποδείχτηκε ότι η λιτότητα έχει ανοσία στον φονικό ιό και ετοιμάζεται εκ νέου να μαυρίσει τις ζωές των πολιτών του αδύναμου Νότου.

Κυρίως βέβαια της Ελλάδας, καθώς Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία διαθέτουν ισχυρή βιομηχανία και παράγωγη, άρα θα είναι σε θέση να σηκώσουν κεφάλι. Προμηνύεται άλλωστε, από την τεράστια ένεση ρευστότητας στις οικονομίες τους προς αντιμετώπιση της πανδημίας.

Φυσικά, η ελληνική κυβέρνηση αντί να σταθεί αντάξια των προσδοκιών εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την άτεγκτη στάση της Γερμανίας και των συνδαιτυμόνων της, έσπευσε να πανηγυρίσει για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Ασχέτως αν προηγουμένως διατράνωνε την αποφασιστικότητά της να πιέσει με όλες της τις δυνάμεις να εκδοθεί το περίφημο κορωνα-ομόλογο.

Κάτι που δεν μας εξέπληξε διόλου. Συνηθίσαμε βλέπετε τις κυβιστήσεις της.

Έτσι, σαν καλό βατράχι, κράτησε τις απαραίτητες αποστάσεις για να μην την λιώσουν τα βουβάλια. Ήτοι, οι ισχυρές χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου. Οι οποίες σε μια προσπάθεια να κρατήσουν όρθιο το μαγαζί, αναγκάστηκαν να προβούν σε έναν άθλιο συμβιβασμό που ονόμασαν... έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κατά της λαίλαπας του κορωναϊού.


Η οποία μεταφράζεται σε 500 δισ., όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει ότι για να εξέλθει από την κρίση του κορωναϊού η Ευρώπη απαιτείται τουλάχιστον 1,5 τρισ.

Πάντως, οι ισχυροί της Ευρώπης δεν ήταν τόσο τσιγκούνηδες όσον αφορά τις χώρες και τους λαούς τους.

Ωστόσο, για να κατευναστούν οι αντιδράσεις μας είπαν πως είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί κι ένα κοινό ταμείο ανάπτυξης το οποίο θα συνεισφέρει άλλα 500 δισ.

Σιγά βρε φιλάνθρωποι Ευρωπαίοι... ξεπαραδιαστήκατε.

Εννοείται εντούτοις, ότι η εν λόγω ελεημοσύνη, πέρα από τις δαπάνες που θα πάνε αποκλειστικά στην υγεία, δεν είναι τζάμπα.

Κοινώς, επιστροφή στο σκοτάδι των μνημονίων.

Αναμένουμε εναγωνίως το τέλος της κυβερνητικής επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του κορωναϊού, για να δούμε πως θα μας προσγειώσει στην πραγματικότητα.

Ετοιμαστείτε για νέα δακρύβρεχτα διαγγέλματα αλά Καστελόριζου, περί της αναγκαιότητας νέων δανείων για να μείνουμε στο ευρώ, να κρατηθεί η χώρα όρθια κ.ο.κ....

Να δούμε τι θα λένε τότε όσοι προσκυνούν τον... νέο Μωυσή για τα αυτονόητα μέτρα κατά του κορωναϊού.

Που αν πραγματικά είχε κινηθεί ταχέως, όταν δηλαδή ξέσπασε η κρίση στην Ιταλία, δεν θα χρειαζόταν να ασπαστεί το ολικό lockdown.

Το οποίο, ίσως τελικά να βόλευε την κυβέρνηση, καθώς τόσο ο προϋπολογισμός του Ιανουαρίου όσο και του Φεβρουαρίου ήταν εκτός στόχων. Τουτέστιν, το περιβόητο success story της οικονομικής εκτόξευσης με την έλευση του... νέου Μωυσή είχε αρχίσει να πνέει τα λοίσθια.

Τί καλύτερο λοιπόν από το να φορτωθεί η αποτυχία στον φονικό ιό;

Ως γνωστόν όμως, το Ωσαννά από τη Σταύρωση απέχουν πολύ λίγο.

Η πραγματική ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Και τότε, η... κορωνα-προπαγάνδα, όσα εκατομμύρια κι αν μοιράσει το Μαξίμου στον καθεστωτικό Τύπο, θα γυρίσει μπούμεραγκ στον... νέο Μωυσή.

Κι αν νομίζει ότι θα καταφέρει να κοροϊδέψει αυτή τη φορά τον λαό με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, για να του παραδώσει κατόπιν τον κορωνα-λογαριασμό, αυταπατάται όπως ο προκάτοχός του.

Τα θαύματα συμβαίνουν μια φόρα... νεοφιλελεύθερα αδέρφια!

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]