Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντείνει τον έλεγχο στις ΜΚΟ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου


Στον έλεγχο της δράσης των ΜΚΟ με προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχείων και πιστοποίηση κάθε εμπλεκομένου προσώπου, προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Σε γραπτή απάντησή του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο και τον βουλευτή του κόμματος, Κώστα Χήτα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης ενημερώνει σχετικά με το ζήτημα του ελέγχου της δράσης των ΜΚΟ ότι "έχει υπογραφεί και θα προχωρήσουμε άμεσα στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης αντικαθιστώντας την υπ' αριθ. 7586/2018 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 4794 τ.Β' 26.10.2018)".

Όπως σημειώνει ο κ. Μηταράκης, για την εγγραφή στο Μητρώο ΜΚΟ θα απαιτείται η προσκόμιση συγκεκριμένων στοιχειών, όπως νομιμοποιητικά στοιχεία του φορέα, στοιχεία σύστασης, φορολογικά στοιχεία, στοιχεία νόμιμου εκπροσώπου στην Ελλάδα, παρεχόμενες υπηρεσίες, υλικοτεχνική υποδομή και απασχολούμενο προσωπικό (αμειβόμενο ή εθελοντές). Επίσης, κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο θα πρέπει να πιστοποιηθεί ατομικά, συμπληρώνει ο κ. Μηταράκης.


Τονίζει, δε, ότι η εγγραφή στο Μητρώο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για τη δραστηριοποίησή τους, όσο και τη συνακόλουθη πιστοποίηση και την ευρύτερη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. "Ως εκ τούτου, προκειμένου μια ΜΚΟ να δραστηριοποιηθεί εντός του πεδίου σε δομές φιλοξενίας θα πρέπει να έχει προηγουμένως εγγραφεί στο Μητρώο. Επιπλέον, οι διοικητές των ΚΥΤ/Δομών εποπτεύουν και ελέγχουν αν η δράση των ΜΚΟ είναι σύμφωνη με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κάθε μία εξ αυτών".

Απαντώντας στην ερώτηση των βουλευτών για τη δράση της ΜΚΟ με την επωνυμία ‘pixelhelper.org', αναφέρει ότι "βάσει των διαθέσιμων στοιχείων που τηρούνται στο Μητρώo MKO του Υπουργείου μας, δεν υφίσταται σχετική εγγραφή ΜΚΟ".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]