Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κορωναϊός ανέβασε την δημοτικότητα του Ερντογάν


Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll κατέδειξε ότι το 57.2% των Τούρκων πολιτών εγκρίνει τους χειρισμούς του

Η επιδημία του κορωναϊού, παρά τις επικρίσεις και τον ψόγο για τους εθνικούς εράνους και την αδιαφάνεια, φαίνεται να έδωσε… πόντους στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις εν μέσω κρίσης, που ανεβάζουν τη δημοφιλία του Τούρκου προέδρου σε ιστορικά υψηλά ποσοστά.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll κατέδειξε ότι το 57.2% των Τούρκων πολιτών εγκρίνει τους χειρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σύγκριση με το 41.1% το Φεβρουάριο. Ο Τούρκος πρόεδρος μέσα σε ένα μήνα κατάφερε να «ανεβάσει τις μετοχές του» κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες!

Ως πιθανή αιτία βέβαια για τα αυξημένα ποσοστά του Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να είναι η ανάγκη των κοινωνιών για μία «ισχυρή ηγεσία» σε περιόδους που οι χώρες τους αντιμετωπίζουν έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι μία πανδημία.


Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος πήρε αρκετά credits από ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Από εκείνους που πριν από την πανδημία καταδίκαζαν την εξωτερική του πολιτική και ειδικά για την επέμβαση στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 36 Τούρκων στρατιωτών, και την ανάμειξή του στη Λιβύη με αποστολή στρατευμάτων και πλοίων.

Αξιοσημείωτο πάντως και το ποσοστό του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της προτίμησης των Τούρκων πολιτών με 53%.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]